Δριμεία επίθεση στο ΠαΣοΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με αφορμή την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ. Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον κ.Ανδρουλάκη ότι είναι στα λόγια προοδευτικός ενώ στην πράξη είναι «εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού» που ψάχνει «ασόβαρες δικαιολογίες» επειδή απλώς δεν θέλει να υπερψηφίσει ένα εμβληματικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα είπε ότι η στάση του ΠαΣοΚ αποτελεί «χαμένη ευκαιρία δημιουργίας μιας αξιόπιστης αντιπολίτευσης στη χώρα» που στα μεγάλα ζητήματα θα συμπορεύεται με την κοινωνία. «Το ΠαΣοΚ αποδεικνύεται ότι είναι μια από τα ίδια, ένα κράμα παθογενειών που ασκεί στείρα αντιπολίτευση» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Δεν προσπαθεί να φέρει τις προτάσεις του ρεαλιστικά αλλά λέει ότι θα το καταψηφίσει. Εμείς θα προχωρήσουμε, ήταν διαχρονικά στο πρόγραμμά μας».

Ο κ.Μαρινάκης θέλησε να αποδομήσει τις αιτιάσεις του κ.Ανδρουλάκη λέγοντας ότι το νομοσχέδιο αυξάνει την χρηματοδότηση των κρατικών ΑΕΙ στο 1 δισ. ευρώ, θεσπίσει αυστηρά κριτήρια για την ίδρυση των ξένων πανεπιστημίων τόσο αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές όσο και με τους καθηγητές και το πρόγραμμα σπουδών ενώ απαντώντας στο ζήτημα της αξιολόγησης υπογράμμισε ότι τα μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργούν με απόφαση υπουργού αλλά μετά από θετική εισήγηση της ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης) και του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).