Ο επικεφαλής της αίρεσης, Εκκλησία των Εθνών, λίγο μετά την αποφυλάκισή του επέστρεψε στην επικαιρότητα. Αυτή τη φορά με βίντεο που ανεβάζει μέσα από την επίσημη σελίδα του.

Σε ένα από αυτά αναφέρει: «Ενώ μας διώκουν, μας επικρίνουν και μας απορρίπτουν, για χάρη του Χριστού, το φιλεύσπλαχνό Πνεύμα Του Κυρίου δεν μας έχει εγκαταλείψει. Αντίθετα, συνεχίζει να μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να πολεμάμε και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη βασιλεία του Θεού».

Ο επικεφαλής της εκκλησίας των Εθνών φαίνεται πως συνεχίζει της δράση του, παρά τη σύλληψη και φυλάκισή του το 2022. «Συνεχίζουμε να ευχαριστούμε τον Θεό και παραμένουμε σταθεροί στην πίστη, διότι γνωρίζουμε ότι η δοκιμασία της πίστης μας παράγει επιμονή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο περιβόητος εξορκιστής της πλατείας Αριστοτέλους διοργάνωνε από κηρύγματα μέχρι θεραπείες άρρωστων ανθρώπων και τελετές που τις ονόμαζε εξορκισμούς.

Το νέο όνομα της εκκλησίας των Εθνών

Στα βίντεο που αναρτά παρουσιάζει τη νέα ονομασία της εκκλησίας των Εθνών και καλεί τους πιστούς να τον ακολουθήσουν. «Η Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών Θεσσαλονίκης, μετονομάστηκε. Η διακονία μας θα έχει πλέον το όνομα «Χριστιανική Εκκλησία Όλων των Εθνών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις ουράνιες οδηγίες του Θεού» ανέφερε.

Οι προσευχές και τα θαύματα αυτή τη φορά γίνονται τηλεφωνικώς όπως λένε και όχι δια ζώσης. Μάλιστα, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στην εκπομπή Live News.

Οι οδηγίες αναφέρουν: «Από το τηλέφωνο αν θέλετε να λάβετε κάποια προσευχή, μας λέτε το αίτημα προσευχής σας και εμείς θα το σημειώσουμε και θα το αναφέρουμε στον άνθρωπο του Θεού. Ο άνθρωπός του Θεού δεν μιλάει στο τηλέφωνο δυστυχώς, μόνο σημειώνουμε τα αιτήματα προσευχής και προσεύχεται. Ο άνθρωπος του Θεού προσεύχεται για όλα τα αιτήματα».

Το σχόλιο που έκανε για την επιστροφή του

Σε επικοινωνία που είχε η εκπομπή Live News μαζί του, η μόνη απάντηση που έδωσε για όλα αυτά, ήταν ο σχολιασμός του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Περνάνε νόμους ενάντια στον Χριστιανισμό. Ασχοληθείτε καλύτερα με αυτό το ζήτημα και αφήστε την εκκλησία», υποστήριξε ο Χάρης Τσακωνίδης, επικεφαλής αίρεσης.

Ο χώρος που χρησιμοποιούσε για την τέλεση των εξορκισμών παραμένει κλειστός. «Μετά από τη σύλληψή μου στις 27 Αυγούστου 2022, το υπουργείο Θρησκευμάτων εδώ στην Ελλάδα, αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της εκκλησίας και από τότε προσπαθούμε να την πάρουμε πίσω» αναφέρει ο ίδιος.