Χημική εξέταση διεξάγουν οι Αρχές στη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι και αυτός είναι και ο λόγος που δεν δίνουν το σώμα του άψυχου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης στη μητέρα του, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει τις υποψίες ότι ο κορυφαίος επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν δηλητηριάστηκε. Η σύζυγός του Γιούλια Ναβάλνια, που ορκίστηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των δολοφόνων του Ναβάλνι, ισχυρίστηκε τη Δευτέρα 19/2 ότι το Κρεμλίνο περιμένει να εξαφανιστούν τα ίχνη του νευροπαραλυτικού παράγοντα Νοβιτσόκ από το σώμα του αναφέρει ο Indepedent.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου… Γνωρίζουμε ακριβώς γιατί ο Πούτιν σκότωσε τον Αλεξέι πριν από τρεις ημέρες. Θα σας το πούμε σύντομα» είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, καθώς συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Το σώμα του επικριτή του Πούτιν, που φέρεται να έφερε μώλωπες, πιστεύεται ότι έχει παραδοθεί σε νεκροτομείο του περιφερειακού κλινικού νοσοκομείου του Σάλεκχαρντ, δήλωσε ανώνυμος διασώστης στην ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.