Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του μήκους αφού έχει στην κατοχή του όλους τους τίτλους. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου βλέποντας ότι προβλέπονται μεγάλες μάχες στο συγκεκριμένο αγώνισμα σκέφτεται να κάνει μια τεράστια αλλαγή.

Ποια είναι αυτή; Η κατάργηση της βαλβίδας. Αυτό αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της World Athletics, Τζον Ρίτζον σε δηλώσεις που έκανε σε podcast. Αυτό που οδήγησε σε σκέψεις της Παγκόσμια Ομοσπονδία ήταν τα πολλά χαμένα άλματα στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Για αυτό το λόγο σκέφτονται να δημιουργήσουν μια ζώνη μέσα στην οποία θα μπορεί να πατάει ο κάθε αθλητής πριν από το άλμα του. Μια άτυπη ζώνη απογείωσης θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα άκυρα άλματα και θα αυξήσει τον συναγωνισμό.

«Με τον τρόπο αυτό δε θα χάνεται κανένα άλμα καθώς όλα θα μετρώνται και θα αυξήσει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό στο αγώνισμα. Θα το δοκιμάσουμε φέτος σε αγώνες με ελίτ αθλητές. Αν οι δοκιμές δεν έχουν το αποτέλεσμα που περιμένουμε, τότε δε θα το εφαρμόσουμε ποτέ στους μεγάλους αγώνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.