Ποια τα βασικά έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν και ποια είναι σε εξέλιξη;

 Oι επιπλέον χώροι στάθμευσης, πεζοδρόμια, επαρκής ηλεκτροφωτισμός και συντήρηση του οδικού δικτύου. Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή των αγωγών σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Άστρους, Μελιγούς και Παραλίου Άστρους. Σε εξέλιξη επίσης είναι η αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς και η μετατροπή του σε πολιτιστικό πολυχώρο όπου προβλέπεται να δημιουργηθεί και τμήμα βρεφονηπιακού σταθμού που μέχρι τώρα δεν υπήρχε στον Δήμο μας και η ανέγερση του διθέσιου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος. Σε ορεινές Κοινότητες προχωράει αποκατάσταση ενός διατηρητέων κτιρίων. Σημαντικό έργο ουσίας που έχει δρομολογηθεί είναι η προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού, ισχύος 999 kwp, και έτσι ο Δήμος θα καταστεί σχεδόν ενεργειακά αυτόνομος.

Πως θα ενισχύσετε τον τουρισμό της περιοχής;

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλους. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εναλλακτικό τουρισμό δημιουργώντας αναρριχητικά πεδία και σηματοδοτημένα περιπατητικά μονοπάτια. Διοργανώσαμε τέσσερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, μέσα σε πέντε χρόνια. Δημιουργήσαμε βίντεο με τα μοναστήρια της περιοχής μας, συνεργαστήκαμε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για δράσεις τουριστικής προβολής. Ολοκληρώθηκε το έργο του υποθαλάσσιου φωτισμού στο Παράλιο Άστρος. Ενισχύουμε την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού όπου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωράμε στη δημιουργία υδάτινων πεδίων στο Παράλιο Άστρος. Τέσσερις από τις παραλίες μας διαθέτουν γαλάζια σημαία.

Υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική και θέσεις εργασίας; Οι νέοι μένουν στον τόπο τους;

Μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. Ιδρύσαμε παράρτημα του Δ.ΙΕΚ Τρίπολης, στο Άστρος, με τμήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Βασικοί άξονες που μας απασχολούν και θέλουμε να ενισχύσουμε επιπλέον είναι ο πρωτογενής τομέας, η πολιτιστική μας κληρονομιά και η προστασία του περιβάλλοντος. Τα νέα παιδιά ναι έχουν αρχίσει και μένουν στον τόπο τους. Θέλουμε όμως να προσελκύσουμε όλο και πιο πολλούς νέους να επιλέξουν τον Δήμο μας ως τόπο μόνιμης κατοικίας.

Διοικείτε έναν αχανή σε έκταση Δήμο με ελάχιστο προσωπικό και εξοπλισμό. Τι πρέπει να αλλάξει;

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας αποτελείται από 26 Κοινότητες και 40 οικισμούς. Έχει έκταση 575.680 στρέμματα και όπως καταλαβαίνετε μεγάλο αγροτικό δίκτυο με τεράστιο κόστος συντήρησης. Τις δύο τελευταίες χρονιές υπήρξαν πολλές συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων χωρίς όμως αντίστοιχη αναπλήρωση. Οι υπάλληλοι του Δήμου δυστυχώς λιγοστεύουν, αναλογικά με την έκταση και τις απαιτήσεις του.Όσον αφορά τον εξοπλισμό και ιδιαίτερα τον στόλο οχημάτων είναι και αυτός παλιός. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να στραφούμε στη λύση του εξωτερικού συνεργάτη, και ιδιαίτερα στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων και της καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο. Στοχεύουμε σε έναν Δήμο σύγχρονο με καινούρια οχήματα και μηχανήματα έργου. Αυτά θα πραγματοποιηθούν με τις υποβολές προτάσεων για χρηματοδότηση σε επενδυτικά προγράμματα.