Καλεσμένος στο ONE Channel βρέθηκε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που μίλησε για τις πρώτες του στιγμές στη μουσική, σε αστείες στιγμές της καριέρας του αλλά και στο πώς κέρδισε τη σύζυγό του, Ελένη Ράντου.

«Εγώ για να ερωτευτώ κάτι πρέπει πρώτα να το θαυμάσω», τόνισε συμπληρώνοντας ότι η ηθοποιός πήγαινε στο μπαρ και αυτός έβαζε τον κιθαρίστα να ρωτάει αν η Ράντου ήταν εκεί για να πάει και αυτός. «Σε Ράντου έχουμε κάτι;», ρωτούσε ο κιθαρίστας, ενώ κάποια στιγμή κατάφερε να μιλήσουν. «Την πολιορκούσα αλλά δεν έπεφτε, τελικά έπεσε», είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

«Τα πρώτα χρήματα ήρθαν όταν παράτησα τη ροκ ξένη μουσική»

Ο γνωστός τραγουδοποιός διευκρίνισε ότι άρχισε να βγάλει λεφτά όταν σταμάτησε τη ροκ ξένη μουσική. «Παίζαμε με το συγκρότημα σε μαγαζιά και night club, αλλά εκεί δεν είχε λεφτά. Τα πρώτα χρήματα ήρθαν όταν παράτησα τη ροκ ξένη μουσική. Ήρθαν από τα ακούσματα του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκη, του Σαββόπουλου, του Σπανού», είπε αρχικά.
Και συμπλήρωσε: «Ήταν αριστερές οι καταβολές μου και το νέο κύμα μού έμοιαζε πολύ πιο οικείο. Μπορούσα να εκφραστώ στη γλώσσα μου, διότι προηγουμένως τραγουδούσα αγγλικά Πελοποννήσου. Κατέβηκα στην Πλάκα, πήγα στην μπουάτ του Γιάννη του Αργύρη, που τον θεωρώ και πρωτοδάσκαλο. Του τραγούδησα και μου είπε: «Ωραία είναι, αλλά να μην φωνάζεις τόσο πολύ», διότι εγώ «τα έχωνα»».

Δεν τον γνώρισαν στη δική του συναυλία

Σε ένα αστείο περιστατικό αναφέρθηκε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου όταν φύλακας σε συναυλία του στα Γιάννενα παραλίγο να του «ρίξει πόρτα» καθώς δεν τον αναγνώρισε.

«Στα Γιάννενα είχα μία συναυλία. Πάμε με το αυτοκίνητο να μπούμε από την πόρτα που είχαμε βάλει τα μηχανήματα. Ήταν εκεί ο φύλακας. Και μου λέει: «Δεν μπαίνει κανείς. Ακούστε, κύριε, έχω διαταγή από τον κ. Παπακωνσταντίνου προσωπικά να μην περάσει κανείς από εδώ». Πιο πέρα ήταν η είσοδος του κόσμου. Με πήραν χαμπάρι και τρέχουν προς το αυτοκίνητο. Πολύ κόσμος. Και λέω στον φύλακα: «Άνοιξε, βρε, έρχονται». «Σας είπα κύριε, έχω διαταγή από τον κ. Παπακωνσταντίνου προσωπικά», μου ξαναλέει. «Εγώ είμαι», του λέω και τελικά άνοιξε και μπήκα».