Στον απόηχο των επεισοδίων με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής μεταξύ του Απόλλωνα Ποντίων και του Μανδραϊκού σε γήπεδο του Ασπροπύργου, ο Μανδραϊκός εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τα έκτροπα.

Σε αυτή τονίζεται πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα πιστεύω της ομάδας και τίθενται στην διάθεση των αρχών για τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών. Ανακοίνωση εκδόθηκε και από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

Ο διαιτητής της συνάντησης Αριστείδης Βάτσιος, έκλεισε το φύλλο αγώνος αναφορικά με την αναμέτρηση η οποία διεκόπη στο 43′.

Το χρονικό των επεισοδίων

Γύρω στις 15:45 και ενώ η αναμέτρηση Απόλλωνα Ποντίων – Μανδραϊκού ήταν στο 43΄λεπτό σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ φιλάθλων ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί.

Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις που εντόπισαν δύο άτομα τραυματισμένα από τα επεισόδια και 9 κάλυκες.

Λίγη ώρα αργότερα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο εντός του οποίου βρέθηκε ένα όπλο.

Επίσης προσήχθησαν ακόμα έξι άτομα από την περιοχή της Μαγούλας, που εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Δυτικής Αττικής.

Καταδικάζει ο Μανδραΐκός

Το ΔΣ του Μανδραϊκού εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τα επεισόδια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα τα απαράδεκτα έκτροπα που έγιναν στο γήπεδο της Γκορυτσάς. Οι συμπεριφορές αυτές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον Σύλλογο ούτε με διοικητικά στελέχη μας ούτε με αθλητές μας ούτε με φιλάθλους μας που είχαν έρθει από τη Μάνδρα, αρκετοί μάλιστα με οικογένειες και μικρά παιδιά. Και κυρίως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα πιστεύω μας. Το έχουμε αποδείξει περίτρανα με την υπεύθυνη στάση μας και την αθλητική συμπεριφορά μας σε όλα τα γήπεδα. Δεν έχουμε δώσει ΠΟΤΕ, ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑ το παραμικρό δικαίωμα. Είμαστε στην διάθεση κάθε αρχής για την διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν».

Η θέση της ΕΠΣΔΑ

Από την Ε.Ε. της ΕΠΣΔΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

« Η Ε.Ε της ΕΠΣΔΑ μόλις έλαβε γνώση των συμβάντων στο γήπεδο Γκορύτσας Ασπροπύργου στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Απόλλων Ποντίων-Μανδραικός συνεδρίασε έκτακτα και ομόφωνα καταδικάζει τα όσα συνέβησαν στον ως άνω αγώνα.

Χαιρετίζει την απόφαση του διαιτητή του αγώνα κ. Βάτσιου Αριστείδη να διακόψει τον αγώνα για την προστασία των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων. Σε αναμονή των εκθέσεων διαιτητή, παρατηρητών του αγώνα αλλά κυρίως της έκθεσης της αστυνομίας, η οποία άμεσα επελήθφη, οι οποίες θα διαβιβαστούν στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης, προκειμένου να επιληφθεί όσων συνέβησαν και να επιβάλλει στους υπαίτιους τις προβλεπόμενες ποινές του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ.

Τέτοια γεγονότα δεν έχουν θέση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και εκείνο που μπορεί να διαβεβαιώσει η ΕΠΣΔΑ είναι ότι δεν θα επιτρέψει τα ερασιτεχνικά γήπεδα να αποτελούν χώρο που μπορούν να συμβούν τέτοια γεγονότα.

Ήδη ο πρόεδρος έδωσε εντολή να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΔΑ προκειμένου να λάβει αποφάσεις προστασίας των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της δικαιοδοσίας της».

«Έκλεισε» το φύλλο αγώνος ο διαιτητής – Τι αναφέρει

Ο διαιτητή της συνάντησης Αριστείδης Βάτσιος έκλεισε το φύλλο αγώνος αναφορικά με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Απόλλωνα Ποντίων και τον Μανδραϊκό που δεικόπη στο 43′.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαιτητής της συνάντησης αναφέρει στο φύλλο αγώνος ότι στο 43′ άκουσε αρχικά έξι κρότους και εν συνεχεία άλλους οκτώ(πιθανόν πυροβολισμούς), ενώ άκουγε από την κερκίδα μερίδα φιλάθλων να φωνάζουν: «Έχουν όπλα, έχουν όπλα, μας πυροβολούν, έχουμε μικρά παιδιά».

Παράγοντες του Απόλλωνα Ποντίων μετέφεραν στο διαιτητή πληροφορίες ότι κάποιοι πυροβολήσανε στον αέρα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Βάτσιος να αποσύρει τις ομάδες από τον αγωνιστικό χώρο και να διακόψει οριστικά το παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο διαιτητής μαζί με τους βοηθούς του και τον παρατηρητή της συνάντησης πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου για να προβούν σε καταθέσεις.

Αναφορικά με την τύχη του αγώνα, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔΑ έχει μπροστά της ένα μοναδικό γεγονός στο χώρο του ποδοσφαίρου, το οποίο θα περάσει και σε ποινικό πλαίσιο και θα κρίνει βάση όλων των στοιχείων που θα συλλέξει από αυτό το τραγικό συμβάν.