Νεκροί εντοπίστηκαν με λίγη ώρα διαφορά οι δυο φίλοι 44 και 50 ετών των οποίων τα ίχνη χάθηκαν χθες το μεσημέρι 18/2 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σφακίων.

Πρόκειται για τον 50χρονο από το Ρέθυμνο, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Πλακιά Ρεθύμνου. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου αγνοούμενου και φίλου του, 44 ετών.

Οι δύο άντρες είχαν πάει για ψάρεμα όταν ξαφνικά την Κυριακή το μεσημέρι (18/2) ο καιρός αλλαξε απότομα και ένα δυνατό μπουρίνι άρχισε να τους παρασύρει τα καγιάκ στα ανοιχτά. Αμέσως οι δύο φίλοι, που κατάγονται από το Ρέθυμνο, επικοινώνησαν με τις Αρχές ζητώντας βοήθεια.

Έρευνες με drone και θερμικές κάμερες

Στο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων αυτόπτης μάρτυρας, που είδε τους δύο φίλους στο λιμανάκι των Σφακίων όπου πάρκαραν το αυτοκίνητο τους, είπε πως φορούσαν σωσίβια.

Όλη τη νύχτα δύο σκάφη του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό, παραπλέοντα και drone με θερμική κάμερα σάρωναν τη θαλάσσια περιοχή από τα Σφακιά μέχρι τη Γαύδο με την ελπίδα να εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δύο φίλων.