Η «ατσάλινη» και πειθαρχημένη Λαμία έπαιζε με 10 παίκτες για πάνω από ένα ημίχρονο, αλλά άντεξε στη Λεωφόρο και πήρε το 2-2, κάνοντας ζημιά στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο ημίχρονο στο ματς της Λεωφόρου τα είχε όλα και η επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες συνδυάστηκε με ένα από τα καλύτερα σαρανταπεντάλεπτα που έχουν γίνει στο εφετινό πρωτάθλημα.

Και τι δεν είδαμε. Δοκάρι, αποβολή, δύο γκολ, αναγκαστικές αλλαγές και μία Λαμία να πιέζει τον Παναθηναϊκό και να του βάζει δύσκολα απειλώντας τον με την πρώτη σοβαρή γκέλα στην εποχή Τερίμ.

Το ματς ξεκίνησε με δοκάρι του Σπόραρ στο 9ο λεπτό. Στη συνέχεια ο Τερίμ είδε τους Βέρμπιτς και Χουάνκαρ να αποχωρούν τραυματίες (!), ενώ ο Βόκολος είδε στο 39′ τον Μαρτίνεθ να δέχεται την απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από το επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ακαϊντίν.

Θεωρητικά το αριθμητικό πλεονέκτημα θα έκανε πιο εύκολο το έργο των γηπεδούχων, ο Καρλίτος, όμως, έκανε τη ζημιά στην πρώην ομάδα του και με γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αφού πρώτα εξέθεσε όλη την «πράσινη» άμυνα που τον… κοιτούσε, έκανε το 0-1.Ο Παναθηναϊκός απάντησε κι αυτός στις καθυστερήσεις και με το γκολ του Μπερνάρ πήγε στην ανάπαυλα με το 1-1.

Ο Γερεμέγεφ σκόραρε ξανά, αλλά απάντησε ο Τσιλούλης

Στο δεύτερο μέρος ο Τερίμ έριξε τον Γερεμέγεφ στη θέση του Βιλένα και παίζοντας πλέον με δύο φορ άσκησε πίεση στη Λαμία για το γκολ της ανατροπής. Αυτό ήρθε στο 59ο λεπτό με τον Σουηδό φορ να σκοράρει για 7η φορά σε 200 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα! Το 2-1 εύλογα έδωσε ψυχολογικό προβάδισμα στους «πράσινους», αλλά η Λαμία ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Στο 68ο λεπτό ο Τόσιτς, λίγο μετά την είσοδό του, έκανε το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τσιλούλης πήρε την κεφαλιά βάζοντας μέσα την μπάλα και τον… Ντραγκόφσκι για το 2-2!
O ίδιος παίκτης στο 79′ έφυγε στην κόντρα και απείλησε για το 2-3 πλασάροντας απέναντι από τον Νταγκόφσκι άουτ!

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε το ματς ήταν μονόλογος του Παναθηναϊκού που έψαχνε το τρίτο γκολ. Δύο φορές έφτασε κοντά σε αυτό, στις καθυστερήσεις, όταν ο Σπόραρ νικήθηκε από τον Τζανετόπουλου που έδιωξε στη γραμμή και όταν ο Κώτσιρας με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Το 2-2 έγραψε την ιστορία της συγκλονιστικής αναμέτρησης στη Λεωφόρο, με τη Λαμία να κάνει τη ζημιά στην ομάδα του τριφυλλιού, με ηρωική εμφάνιση, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για πάνω από ένα ημίχρονο!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ούγκο, Ακαϊντίν, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Βιλένα, Βέρμπιτς, Σπόραρ.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ, Καρλίτος, Σλίβκα, Τσιλούλης.