Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει η οικογένεια των «παλαιοχριστιανών», στο χωριό Μάννα Κορινθίας.

Σύμφωνα με το MEGA, πριν από λίγες ώρες δόθηκε εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να απομακρυνθούν τα παιδιά που ζουν στη κοινότητα.

Τα μέλη της κοινότητας διαμένουν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα όπου δεν υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα, και κάτω από το χωμάτινο δάπεδο έχουν σκάψει το τούνελ μήκους 30 μέτρων, που οδηγεί σε εκκλησία.

Τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, καθώς δεν υπάρχει μέσο να καλύψει την χιλιομετρική απόσταση από εκεί που μένουν, αλλά κυρίως επειδή δεν συμφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

Άλλωστε δηλώνουν «Ρωμιοί, όχι Έλληνες».

Κυνηγός υπέβαλε μήνυση

Πριν από λίγες ημέρες, τέσσερα μέλη της οικογένειας που ζουν στην κοινότητα συνελήφθησαν για εμπρησμό αγροτικού αυτοκινήτου.

Κυνηγός υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της οικογένειας για επίθεση. Είχε προηγηθεί άγριος τσακωμός όπου χρησιμοποιήθηκε και όπλο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. «Είχε βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο, στην καρότσα. Έτρεξα πάνω την έσβησα με χίλια βάσανα κάηκε και το χέρι μου. Κάποια στιγμή του φωνάξαμε: «Τι κάνεις; Τρελός είσαι;», μας τουφέκισε», ανέφερε στο MEGA ο κυνηγός.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με τη συμβολή ΕΚΑΜ από την Αθήνα έφτασαν στο σημείο για να δουν τι έχει συμβεί. Δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια με ξύλα και όπλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Στο σπίτι- λαγούμι βρέθηκαν: 1 αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, 1 αυτοσχέδιο πολεμικό τυφέκιο και 1 τσεκούρι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Αλλες 4 οικογένειες ζουν έτσι στην Ελλάδα

Ο Καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τον τρόπο ζωής της εν λόγω οικογένειας. «Είναι κοινωνικά απομονωμένη αυτή η οικογένεια. Το ότι κυκλοφορούν με τόξα και βέλη δείχνει ότι θέλουν να αποσυνδεθούν από την πραγματικότητα. Δεν γνωρίζω αν είναι παράνομο το να ζει κάποιος έτσι, είναι ασύμβατο με την κοινωνία. Αν έχουν όπλα είναι βέβαια παράνομο. Το δικαίωμα του πώς να ζει κανείς είναι σε ένα κοινωνικό πλαίσιο είναι προσωπική επιλογή αρκεί να μην διαταράσσει το κοινωνικό αίσθημα. Εδώ μιλάμε για μία παθολογία. Δεν είναι τωρινά αυτά τα φαινόμενα, πάντα οι άνθρωποι διαφοροποιούνται στην κοινωνία», σχολίασε.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως υπάρχουν λειτουργικά όπλα, άρτια, βρέθηκε ένα Μ4 και ο πατέρας είπε πως άνηκε σε έναν φίλο του που έχει αποβιώσει. Είναι έξω αυτός ο άνθρωπος μετά την επίθεση σε κυνηγό επειδή διαφωνούσε με αυτό που κάνει. Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής.

Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα.

Ο «πατριάρχης» όπως αυτοαποκαλείται δήλωσε πως υπάρχουν άλλες 4 οικογένειες που ζουν έτσι. Οι 2 έχουν εντοπιστεί στα Τρίκαλα και στην Άρτα και αναζητούνται οι άλλες δύο.