Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το μακελειό στην Γλυφάδα, όταν, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ο 76χρονος δράστης εισέβαλε και σκότωσε τρία άτομα σε ναυτιλιακή εταιρεία, βάζοντας στη συνέχεια τέλος και στη δική του ζωή, με το κίνητρο που όπλισε το χέρι να εξακολουθεί να παραμένει αδιευκρίνιστο.

Η εκδοχή του Κατερινόπουλου

«Είναι ένας άνθρωπος της οικογένειας, που σημαίνει ότι έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή για λόγους που μόνο αυτός και η οικογένεια γνωρίζουν, βρέθηκε εκτός οικογένειας. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο να σκοτώσει τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει, σημαίνει ότι εκείνη την στιγμή τα συναισθήματά του είχαν φτάσει στο ζενίθ και όταν τα συναισθήματα ενός ανθρώπου κορυφώνονται, χάνει τη λογική. Αυτοκτόνησε όχι μετά την ενέργειά του, τότε κατάλαβε προφανώς τι έκανε», συμπληρώνει, σημειώνοντας: «Συναισθηματικό δεν μπορώ να πω ότι είναι το κίνητρο, σίγουρα ήταν οικονομικό. Για να φτάσει εκεί ήταν πολύ ψηλά φορτισμένος συναισθηματικά, γι’ αυτό και αυτοκτόνησε».

Ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρθηκε στα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να λύσει το μυστήριο, σημειώνοντας πως «κάτι πολύ σημαντικό και στενό μεταξύ τους έχει συμβεί και αυτό ήταν που τον έβγαλε έξω από τα ρούχα του».

«Κλειδί» η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση

Η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση θεωρείται κομβικής σημασίας. Θεωρείται βέβαιο ότι γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και είναι η μόνη που θα μπορούσε να φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες της τραγικής ιστορίας και να αποκαλύψει ποιοι ήταν οι λόγοι που ο δράστης, πήρε τόσο αδίστακτα τη ζωή τριών ανθρώπων.

Υπάλληλοι αυτόπτες μάρτυρες στο μακελειό της Δευτέρας, έχουν καταθέσει πως ο 76χρονος έκανε λόγο για αχαριστία. Η Αστυνομία εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να υπάρχει ηθική αυτουργία πίσω από τη δολοφονία των τριών ατόμων.

Θα προχωρήσουν σε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε πριν τη φονική εισβολή στα γραφεία της ναυτιλιακής ο μακελάρης με καταγωγή από την Αίγυπτο.