Ο Ολυμπιακός φρόντισε να δείξει στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη ότι επιθυμεί την ανανέωση της συνεργασίας τους κι αυτός αποδέχθηκε την πρόταση για νέο διετές συμβόλαιο που θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ήταν η πρώτη από τις εκκρεμότητες που η διοίκηση των Πειραιωτών διευθέτησε με συνοπτικές διαδικασίες, κρατώντας στον Πειραιά τον βασικό κίπερ του ρόστερ.

Το συμβόλαιο του 34χρονου τερματοφύλακα ολοκληρωνόταν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, αλλά με γνώμονα την επιθυμία αμφότερων να συνεχίσουν την παράλληλη διαδρομή τους ο κύκλος των συζητήσεων έκλεισε πολύ γρήγορα. Μάλιστα η συμφωνία επετεύχθη πριν από το νικηφόρο ματς με τη Φερεντσβάρος για την ενδιάμεση φάση του Conference League.

Ο Πασχαλάκης πήρε το συμβόλαιο που ήθελε για τα χρόνια που ήθελε και τα χρήματα που θα τον ικανοποιούσαν, οπότε δεν είχε λόγο να ψάξει κάτι άλλο. Ταυτόχρονα έπαψαν και τα διάφορα σενάρια.

Ο έμπειρος πορτιέρε αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο του 2023 και σε αυτόν τον 1,5 χρόνο έχει διαγράψει μια πορεία 61 συμμετοχών με 28 απαραβίαστες εστίες. Σχεδόν στα μισά παιχνίδια δηλαδή δεν έχει δεχθεί γκολ. Δικαίως άρα αποτελεί το Νο1 των «ερυθρόλευκων».