Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, καθώς αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

«Με τον στρεπτόκοκκο γίνεται πανικός, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Μας είχαν ανησυχήσει και γιατί είχαμε για έναν χρόνο 23 θανάτους, 11 παιδιά, οι υπόλοιπο μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι οι εκδηλώσεις, μόλις υπάρχουν, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ανάγκη άμεσης συμβουλής παιδιάτρων

«(Ο παιδίατρος) δίνει τις οδηγίες, κάνει το strep test και ξεκινάει αμέσως, τα πρώτα 24ωρα, θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που τις φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει δεν μπορώ να καταπιώ, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Αυτός θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει. Τον γιατρό δεν μπορεί να τον κάνει κανένας», τόνισε η κυρία Παγώνη.

Τι είπε για την γρίπη

«Έχει πανικοβληθεί ο κόσμος και με την γρίπη, φέτος είχαμε πολλή γρίπη αλλά δεν ήταν απλή όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ επιβαρυμένη η κλινική κατάσταση. Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξουμε τη μετάδοση», σημείωσε η κυρία Παγώνη.