Στο σημερινό επεισόδιο του podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ ο Γιάννης Θ. Διαμαντής συζητά με τη Δέσποινα Δημά, δημοσιογράφο στο tovima.gr, σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας του University College του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου του Κεντ η οποία κατέληξε στην ανάγκη για μια πιο «υγιεινή ψηφιακή διατροφή».

Μεταξύ άλλων στο επεισόδιο του podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ, με τίτλο: «Ενισχύουν τα social media τον μισογυνισμό στη νεανική κουλτούρα;», θα ακούσετε:

0:30 Η έρευνα «Safer Scrolling» από ομάδες του University College του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου του Κεντ με δεδομένα από την εφαρμογή του TikTok

0:40 Τα ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας για την αύξηση μισογυνιστικού περιεχομένου στα κοινωνικά μέσα

1:30 Η διαδικασία που ακολούθησαν οι ερευνητές για την εξαγωγή συμπερασμάτων

2:35 Ως περιεχόμενο ψυχαγωγίας προβάλλονται βίντεο που απαξιώνουν και αντικειμενοποιούν το γυναικείο φύλο

3:10 Άλλες έρευνες που επιβεβαιώνουν την αύξηση σεξιστικών συμπεριφορών και την υποτίμηση της φεμινιστικής ιδεολογίας από νεαρούς άνδρες

4:12 Πώς τα ευρήματα των ερευνών από τα social media αποτυπώνονται στην πραγματική ζωή

5:06 Την υιοθέτηση πιο «υγιεινής ψηφιακής διατροφής» προτείνουν οι ερευνητές

Με ρεπορτάζ, δεδομένα και άποψη. Κάθε πρωί, Δευτέρα με Παρασκευή, απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την επικαιρότητα με την εγκυρότητα των δημοσιογράφων του Βήματος.

Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ στο Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!