Η ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία) διοργανώνει παρουσίαση του πλούσιου φωτογραφικού έργου του ενεργού θρύλου Βαγγέλη Ρασσιά στις Κάννες – μέρος μόνο του συνόλου από μια ζηλευτή καλλιτεχνική πορεία 42 ετών, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του.

Portrait Vangelis Rassias

Το πρώτο του πορτρέτο ήταν αυτό του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά το 1982, την χρονιά που κέρδισε και τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Ο αγνοούμενος».

Vangelis Rassias in Cannes ©Vangelis Rassias

Έχει φωτογραφίσει από τον Robert De Niro και την Uma Thurman, μέχρι τους Akira Kurosawa, Krzysztof Kislovsky, Roman Polanski, αλλά και ίσως όλους τους σημαντικούς Διεθνείς αλλά και Έλληνες αστέρες και καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολιτικούς.

Tom Cruise and Nicol Kindman ©Vangelis Rassias

Ο ενεργός θρύλος της φωτογραφίας και διεθνώς διακεκριμένος φωτογράφος Βαγγέλης Ρασσιάς διαθέτει ένα βιογραφικό που «ταξιδεύει» από την Ελλάδα μέχρι τη Βραζιλία και από την Κυανή Ακτή μέχρι το Παρίσι.

O Oliver Stone παρατηρεί τις φωτογραφίες του Βαγγέλη Ρασσιά

Πλέον είναι εγκατεστημένος μόνιμα στην Ελλάδα, αλλά η διεθνής εμπειρία και φιλοσοφία του αντικατοπτρίζονται σε κάθε του λήψη.

Jonny Depp ©Vangelis Rassias

Βαγγέλης Ρασσιάς: «Ο σπουδαίος ψυχολόγος Ζακ Λακάν είχε πει το εξής: «Το ασυνείδητο είναι δομημένο ως μία γλώσσα». Η φωτογραφία δεν έχει δικό της λόγο, δηλαδή δεν υφίσταται το «μία εικόνα, χίλιες λέξεις». Εμείς, οι θεατές, έχουμε τη γλώσσα. Η φωτογραφία δίνει το ερέθισμα. Αλλά έχει ένα σημαίνον και ένα σημαινόμενο.

Το σημαίνον είναι το δέντρο και το σημαινόμενο είναι το δάσος. Αυτό επιδιώκω να κάνω μέσα από τη φωτογραφία, ώστε τα πορτρέτα μου να είναι διαχρονικά. Αν η φωτογραφία δεν έχει σημαίνον και σημαινόμενο, τα πορτρέτα δεν αντέχουν στον χρόνο.»

Silvester Stalone ©Vangelis Rassias

Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν έχουν δημοσιευθεί με το όνομα του Βαγγέλη Ρασσιά σε Ελληνικά, Γαλλικά και Αμερικανικά έντυπα. Συνεργάζεται με το πρακτορείο Global Image Works στην Νέα Υόρκη.

Clint Eastwood ©Vangelis Rassias

Περισσότερα για το έργο του Βαγγέλη Ρασσιά μπορείτε να δείτε στα Social Media στους παρακάτω συνδέσμους:

Instagram

Facebook

Facebook Studio Rassias

Facebook Advertising Art Photography 

Tumblr

Tumblr Archives of Actors & Directors

Tumblr Nudes & Women’s Bodies

Tumblr Fashion

Brigitte Nielsen ©Vangelis Rassias

Εκθεσιακό Κέντρο ΕΦΕ – Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Δ/νση: Πόντου 12, Ιλίσια, Αθήνα

Τηλ. 210 8228131

Παρουσίαση: Τετάρτη 28-02-2024, 19.00

Είσοδος Ελεύθερη

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον covid-19.