Δύο ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν τα ξημερώματα στη Λεμεσό, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων ενός άνδρα, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι ζημιές είναι τεράστιες σε οικίες και υποστατικά, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς. «Έπεσαν δέντρα και πάσσαλοι της ΑΗΚ, καταστράφηκαν φυτώρια, έσπασαν τζάμια και έφυγαν κεραμίδια από στέγες» είπε και σημείωσε ότι «αυτό που ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρο».

Περίπου 20 δρόμοι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έκλεισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω της πτώσης δέντρων και πασάλων, ενώ στην οδό Ανδοκίδου υποχώρησε και ανατράπηκε γερανός από εργοτάξιο αναφέρει το sigmalive.

Από το πρωί κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πανιώτη και ήδη ενημερώθηκε η διεύθυνση του δημοτικού ότι το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό.

Από την πρώτη στιγμή συνεργεία του Δήμου, σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα, την Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Επαρχιακή Διοίκηση, βρίσκονται στην περιοχή για παροχή βοήθειας.

Ο κ. Ξυδιάς είπε ακόμη ότι έχει επικοινωνήσει με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ζητώντας να βρεθεί χώρος φιλοξενίας σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να διαμείνουν στα σπίτια τους.