Για έκτη φορά στο τιμόνι του Δήμου. Έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες αυτής της θητείας;

Για έκτη συνεχόμενη φορά μόνον προτεραιότητες και πάλι, βλέπουμε μπροστά μας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το Περιστέρι έχει ήδη καθιερωθεί αυτοδιοικητικά, για τις διακριτές ταχύτητες της ανασυγκρότησης, των ριζικών τομών και των μεταρρυθμίσεων, σε όλους τους ζωτικούς τομείς λειτουργίας, της πόλης και της Περιστεριώτικης κοινωνίας.

Οι ανάγκες των πολιτών σε παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό, βελτίωση και διευκόλυνση των συνθηκών καθημερινότητας και λειτουργικότητας της διαβίωσής τους, μέσα από νέες προστιθέμενες υποδομές, συνεχίζουν να χτυπούν ηχηρά τον κώδωνα, ανά πάσα ώρα και στιγμή, στην αμεσότητα των προσπαθειών και των ενεργειών μας, για την τρέχουσα πενταετία της αυτοδιοικητικής αποστολής μας, με ορίζοντά μας προς το 2028.

Για τη δική μας αντίληψη, αυτό επιτάσσει η Υπηρεσία μας προς τον πολίτη και την κάθε ανάγκη του, όπως και η συνέπειά μας, έναντι της εικοσαετούς εντολής που εξακολουθεί να αναθέτει, κατευθείαν πάνω στη δική μας αυτοδιοικητική ευθύνη και συνείδηση.

Ο Δήμος Περιστερίου είναι από τους πρωτοπόρους στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ποια βήματα ακολουθήσατε;

Έχουμε επιστρατεύσει τη λειτουργία και την εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας, την οποία και έχουμε βάλει στην απόλυτη διάθεση των πολιτών. Ώστε χωρίς την ελάχιστη καθυστέρηση, ταλαιπωρία ή χρονοβόρα αναμονή, να διεκπεραιώνονται γραφειοκρατικά αιτήματα, εκδόσεις πιστοποιητικών και οιωνδήποτε βεβαιώσεων, όπως και να απλουστεύονται οι εκάστοτε απαιτούμενες διαδικαστικές προϋποθέσεις, σε όλα τα θέματα τα σχετιζόμενα, με την κάθε επιμέρους αυτοδιοικητική Υπηρεσία και την αντίστοιχη αρμοδιότητά της.

Ταχύτητα, απαλλαγή από την φυσική παρουσία, ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, τεχνολογική αξιοποίηση σε όλες τις διαθέσιμες εκδοχές, δυνάμεις και δυνατότητες της τεχνολογίας, με επικεφαλής τον Πολίτη και τον απόλυτο εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της ζωής του, αποτελούν το ψηφιακό πλαίσιο, στο οποίο με συστηματική, έντονη και ειδική προσπάθεια, έχουμε καταφέρει να εντάξουμε όλους τους Υπηρεσιακούς μηχανισμούς του Δήμου μας, με το συγκεκριμένο πληθυσμιακό αποτύπωμα που εμφανίζει.

Σχεδόν έναν αιώνα το Περιστέρι «γράφει» τη δική του αυτόνομη ιστορία…

Ρίζες και μνήμες, ζυμωμένες από τότε παλιά, με το χώμα και τις πέτρες του τόπου τούτου, των αλλοτινών εκείνων εποχών, σήμερα έρχονται και σμίγουν με ένα Περιστέρι αλλιώτικο. Ορθάνοιχτο στον ήλιο της προκοπής. Με ένα Περιστέρι και μια πόλη, που φωνάζει πια και αντηχεί παντού με την εικόνα της. Γίνεται αισθητή, επικοινωνεί και καθιερώνεται, μέσα από τα απλωμένα δημιουργικά της όρια, σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνον.

Το Περιστέρι, στο δρόμο για το κλείσιμο του δικού του αιώνα ζωής, ως πόλη κλασσικής πλέον σημασίας και αξίας, θα συνεχίζει να γράφει αιχμηρά τη δική του ιστορία, έχοντας όλους εμάς, τους μαχητικούς οπαδούς, τους σκαπανείς και τους στυλοβάτες, δίπλα του και αλληλένδετους μαζί του. Μια ιστορία ξεχωριστή, μέσα από έργα ρηξικέλευθα, αναγέννησης, αναδιάρθρωσης, επάρκειας και ανταπόκρισης, στις απαιτήσεις και τα κελεύσματα των σημερινών, πολύ δε περισσότερο, των αυριανών ανατρεπτικών, για πόλεις, χώρες και ολόκληρο τον πλανήτη, καιρών