Κατά των καταλήψεων τάσσεται σε ηλεκτρονικό «δημοψήφισμα» ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών και φοιτητριών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τις περισσότερες Σχολές του Ιδρύματος να βρίσκονται ακόμη σε κατάληψη. Η μόνη Σχολή η οποία έχει σταματήσει την κατάληψη της στο ΕΜΠ είναι η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Κατά τα άλλα και με τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών να αποφασίζει εκ νέου κατάληψη της, από την διοίκηση της Σχολής πραγματοποιήθηκε στις 11 του μήνα διαδικτυακή ψηφοφορία μέσω του συστήματος «Ζευς».

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 3433 ψηφισάντες οι οποίοι απάντησαν στο ερώτημα «πιστεύετε ότι το προσωπικό της Σχολής ΗΜΜΥ πρέπει να έχει ακώλυτη πρόσβαση στους χώρους εργασίας, ανεξαρτήτως φοιτητικών κινητοποιήσεων;»

Στο ερώτημα αυτό, με σύνολο ψηφοδελτίων 1289 και 27 «λευκά», 856 άτομα ψήφισαν «ναι» και 393 «όχι».

Στο δεύτερο ερώτημα «δεδομένης της επίσημης έναρξης των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου στις 12/2/24, πιστεύετε ότι είναι θεμιτή η με οποιονδήποτε τρόπο παρακώλυση της διδασκαλίας;» ψήφισαν 1240 άτομα, από τα οποία τα 862 απάντησαν «όχι» και τα 378 «ναι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για συνέχιση των καταλήψεων Σχολών του Ιδρύματος στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης των φοιτητών και φοιτητριών τους συχνά δεν ξεπερνάνε τις 200-250 ψήφους.

Από την άλλη πλευρά το εαρινό εξάμηνο να έχει ήδη ξεκινήσει στο Ίδρυμα από τις αρχές της εβδομάδας «ηλεκτρονικά».