Θρήνο προκάλεσε στον παγκόσμιο αθλητισμό η είδηση του θανάτου του 24χρονου Κενυάτη δρομέα Kelvin Kiptum, που είχε την κορυφαία παγκόσμια επίδοση σε Μαραθώνιο.

Ο 24χρονος ο οποίος κέρδισε τον μαραθώνιο του Λονδίνου τον Απρίλιο, προτού σημειώσει την κορυφαία επίδοση στο Σικάγο τον Οκτώβριο με χρόνο 2:00:35, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του ενώ οδηγούσε στο Καπταγκάτ, στη νοτιοδυτική Κένυα και άφησε στην άσφαλτο την τελευταία του πνοή. Νεκρός στο δυστύχημα είναι και ο προπονητής του, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ενώ τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μία γυναίκα.

Άμορφη μάζα το αυτοκίνητο

Σε άμορφη μάζα σιδερικών μετατράπηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος. Σε φωτογραφίες στο Facebook φαίνεται η στιγμή που το αυτοκίνητο του 24χρονου απομακρύνεται από το σημείο του δυστυχήματος.

Ο δημοσιογράφος Gwiji Isaiah αναφέρει στη δημοσίευσή του: «Συντρίμμια του Toyota Premio του μαραθωνοδρόμου Kevin Kiptum, το οποίο ενεπλάκη σε ατύχημα κατά μήκος του δρόμου Kaptagat-Eldoret σκοτώνοντας επί τόπου τον ίδιο και τον προπονητή του.

Η κυρία που αναγνωρίζεται ως Sharon Kosgey, η οποία ήταν μεταξύ των τριών επιβατών στο εν λόγω όχημα, γλίτωσε με ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Racecourse. Τα πτώματα του Kiptum και του προπονητή του μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο MTRH».

Τα συλλυπητήρια

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου Σεμπάστιαν Κόε, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του 24χρονου δρομέα εξέφρασε στο X και ο πρωθυπουργός της Κένυας, Raila Odinga.

«Τα νέα είναι θλιβερά καθώς θρηνούμε την απώλεια ενός αξιόλογου ατόμου, του Kelvin Kiptum, κατόχου παγκοσμίου ρεκόρ και εμβληματικού αθλητή του στίβου της Κένυας. Μαζί με τον προπονητή του έφυγαν με τραγικό τρόπο απόψε σε δυστύχημα. Το έθνος μας θρηνεί τη βαθιά απώλεια ενός πραγματικού ήρωα» έγραψε.

Παρόμοια συναισθήματα εξέφρασε και ο υπουργός αθλητισμού της Κένυας, Ababu Namwamba, ο οποίος ανέφερε στο Χ: «Η Κένυα έχασε ένα ξεχωριστό διαμάντι. Δεν έχω λόγια».

Την περασμένη εβδομάδα το παγκόσμιο ρεκόρ του Kiptum (2 ώρες 0 λεπτά 35 δευτερόλεπτα), το οποίο μείωσε κατά 34 δευτερόλεπτα το παλιό ρεκόρ του Eliud Kipchoge, επικυρώθηκε από την World Athletics.