Η Άννα Ντουντουνάκη δεν φλέρταρε ακριβώς με το βάθρο στον τελικό των 100μ. πεταλούδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ, αλλά η προσπάθειά της την έφερε στην πέμπτη θέση που, εκ των πραγμάτων βέβαια, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία.

Στη μεγάλη κούρσα της Δευτέρας (12/2) η Ελληνίδα κολυμβήτρια, και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην 25άρα πισίνα, δεν ήταν πολύ εύκολο να κυνηγήσει την υπέρβαση απέναντι στις κορυφαίες και με χρόνο 57.62 πλασαρίστηκε στη σειρά με την οποία είχε μπει στην κορυφαία οκτάδα του αγωνίσματος. Συγκριτικά μάλιστα ο χρόνος ήταν βελτιωμένος, παρόλο που η ίδια, απαιτητική από τον εαυτό ης, ήθελε κάτι καλύτερο.

Η Ντουντουνάκη δεν είχε ένα γρήγορο πρώτο πενηντάρι, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την ταχύτητά της και διεκδίκησε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανίδα Ανγκελίνα Κέλερ με 56.28, δεύτερη τερμάτισε η Αμερικανίδα Κλερ Κιούρζαν με 56.61, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Σουηδή Λουίζ Χάνσον 56.94. Μεταξύ των τριών πρώτων και της Ντουντουνάκη «τρύπωσε» η Αυστραλή Μπριάνα Θρόσελ, καλύπτοντας την απόσταση των 100 μέτρων σε 56.97.