«Καλημέρα» με ένα σκίτσο που  εστιάζει στη δυσκολία των διαπροσωπικών σχέσεων και την επικοινωνία μεταξύ συντρόφων αλλά και στη διαφορά της οπτικής μεταξύ αντρών και γυναικών,  απευθύνει την καθιερωμένη «καλημέρα» του ο δηκτικός σκιτσογράφος Αρκάς.

Στο σημερινό του σκίτσο «Καλημέρα» –  θα εγείρει πολλές διαφωνίες αλλά και συγκλίσεις – απεικονίζει τη συνάντηση ενός ζευγαριού όπου η γυναίκα θέτει ως ζήτημα προς συζήτηση στο σύντροφό της τη σχέση τους και  πώς εκείνος την βλέπει να διαμορφώνεται στο μέλλον.

Και ο σύντροφός της –  ο οποίος καταφανώς σκέπτεται και προβληματίζεται σε διαφορετική συχνότητα από τη σύντροφό του  – αναφέρεται στο μέλλον όπως αυτό προδιαγράφεται μέσα από τις εξελίξεις της  επιστήμης και της τεχνολογίας.

«Εντάξει» απαντά αποδεχόμενος το θέμα της συζήτησης που έθεσε η σύντροφός του και συνεχίζει: «Θα υπάρχουν ρομπότ, ιπτάμενα αυτοκίνητα, ταξίδια στον Αρη και άλλα φοβερά πράγματα».

Η κατάληξη του πρωϊνού μηνύματος αναφέρεται σε «φοβερά πράγματα», χωρίς ωστόσο η αναφορά αυτή να διευκρινίζεται, οπότε ο καθένας από εμάς μπορεί να βάλει με το νου του, ό,τι φοβάται πως φέρνει το μέλλον.