Το μεσημέρι της Τρίτης (13/02) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Πρωθυπουργό με την αντιπροσωπεία των αγροτών. Ο Μάκης Βορίδης μίλησε στον ΑΝΤ1 για το συγκεκριμένο θέμα και αποκάλυψε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει στο τραπέζι μια πρόταση για την ενέργεια χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

Αρχικά, ο Υπουργός Επικρατείας επεσήμανε: «Δεν διαφωνεί κανείς στην ουσία ότι χρειάζεται στήριξη ο πρωτογενής τομέας, αλλά τα δημοσιονομικά πλαίσια είναι δεδομένα και πιεσμένα. Τα 83 εκατομμύρια ευρώ της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου δεν ήταν εγγεγραμμένα στον Προϋπολογισμό, να το λάβουμε υπόψη αυτό».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο κομμάτι της επιστροφής του φόρου: «Ενδεχομένως μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα ώστε να διευκολύνουμε το ταμειακό κομμάτι, να μην περιμένουν μέχρι τέλος του χρόνου οι αγρότες για την επιστροφή του φόρου».

Ο Μάκης Βορίδης προσέθεσε ότι «Οι αγρότες ξέρουν ότι η κυβέρνηση τους στηρίζει και θα συνεχίσει να τους στηρίζει και πράγματι κι εκείνοι στήριξαν την κυβέρνηση. Οι αγρότες ζητούν μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, που έχει ήδη γίνει από το 13% στο 6%, χωρίς να αποτελέσει αντικείμενο αγροτικών κινητοποιήσεων».

Μιλώντας για τη συνάντηση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τους αγρότες ο Μάκης Βορίδης είπε ότι θα τους γίνει μια «πρόταση εξαιρετικά θετική στο κομμάτι της ενέργειας», χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

Τέλος, σε ερώτηση για την αναπροσαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής υπογράμμισε: «Έχει αλλάξει η κατανομή του ποσού από την ΚΑΠ, δεν έχει αλλάξει το ποσό που αναλογεί στην χώρα μας. Προσέξτε, οι Πράσινοι, οι Αριστεροί και οι Σοσιαλιστές πίεζαν στην Ευρωβουλή για να υπάρχει πιο αυστηρό πλαίσιο περιβαλλοντικής προσαρμογής», σημειώνοντας ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να έχουμε κοινή στάση για την αναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ».