Την έντονη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά των κομμάτων προκάλεσε το ομοφοβικό σχόλιο του Κώστα Μουτζούρη. Με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με αιχμηρό τρόπο σε όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

«Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης. Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι.

Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση. Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο» ανέφερε στην ανάρτησή του.

Καταδίκη από τα υπόλοιπα κόμματα

Στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη στάθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα. «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος. Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται» ανάφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Θανάση Γλαβίνα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ σε ανάρτησή του ανέφερε: «Ο χυδαίος και προκλητικά ομοφοβικός λόγος του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρη δεν έχει θέση στη δημόσια σφαίρα και είναι απόλυτα καταδικαστέος. Ο αγώνας για μια κοινωνία ισότητας χωρίς διακρίσεις και μισαλλοδοξία είναι διαρκής και δεν ανέχεται τέτοιου είδους εκφράσεις».

Το ομοφοβικό σχόλιο του Κώστα Μουτζούρη

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης πραγματοποίησε εκδήλωση τις προηγούμενες ημέρες σε ταβέρνα της Λέσβου, με αφορμή την επανεκλογή του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Κώστας Μουτζούρης, όπως διακρίνεται στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη χαρακτηρίζοντάς τον «κουνίστρα» και «οπισθογεμή».

«Αρχίζει μια νέα σεζόν τώρα, μια νέα Περιφερειακή Αρχή. Θα πάμε καλά. Όλους θα τους βοηθάμε αν μπορούμε. Και με όλους θα συνεργαστούμε. Και με Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ. Είναι κόμματα που τα ψηφίζει ο λαός», ανέφερε ο Κώστας Μουτζούρης.

Τότε κάποιος από τους συνδαιτυμόνες του ρώτησε αν θα συνεργαστεί και με τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον Κώστα Μουτζούρη να απαντά «κουνίστρα είναι αυτός! Είναι λίγο οπισθογεμής».