Από λίμνη στην επαρχία Κούμπρια της βορειοδυτικής Αγγλίας ανασύρθηκε μια μικρή χελώνα – αλιγάτορας (alligator snapping turtle).

Μια γυναίκα, δημοτική σύμβουλος της περιοχής, οργάνωσε την επιχείρηση κι αμέσως μετά μετέφερε το παράξενο αυτό είδος σε τοπικό κτηνιατρείο για τα περαιτέρω.

Η Ντενίζ Τσαμπερλέιν, που περισυνέλεξε το ερπετό, έχει ζήσει στη Φλόριντα και αναγνώρισε τι ακριβώς είναι αυτό που αντίκριζε μπροστά της.

«Υποψιάζομαι ότι κάποιος την αγόρασε και δεν κατάλαβε τι είναι, είχε γίνει πολύ μεγάλη για να τη φροντίσει ή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να την φροντίσει», δήλωσε η ίδια. Για να την πιάσει η γυναίκα χρησιμοποίησε τρία ζευγάρια οικοδομικά γάντια κι ένα μεγάλο καλάθι για ψώνια. «Όλοι μαζεύτηκαν για να βοηθήσουν», συμπλήρωσε.

Ο γιατρός Ντόμινικ Μουλ, που παρέλαβε τη χελώνα – αλιγάτορα, ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο είδος είναι δυνατόν να προκαλέσει «άσχημο δάγκωμα». Μέχρι και να κόψει ανθρώπινα δάχτυλα.

Εμφανίστηκε μάλιστα έκπληκτος όταν η Τσαμπερλέιν τού πήγε τη χελώνα – αλιγάτορα. Νόμιζε ότι το μυστηριώδες ερπετό θα ήταν μια καρέτα καρέτα ή μια τεράπινα.

«Κατά έναν περίεργο τρόπο μοιάζει αρκετά χαριτωμένη», προσέθεσε ενημερώνοντας πως τη βάφτισαν Fluffy. Όπως ανέφερε ακόμη η χελώνα θα ήταν «επικίνδυνη για το περιβάλλον επειδή τρώει σχεδόν τα πάντα».

Οι χελώνες – αλιγάτορες ζουν σε ποτάμια και βάλτους των νοτίων πολιτειών των ΗΠΑ και κυρίως στη Φλόριντα. Αναγνωρίζονται χάρη στο σκληρό κέλυφός τους και η όψη τους παραπέμπει σε δεινόσαυρους.

Τρέφονται με ψάρια, βατράχια, μικρά θηλαστικά, ακόμη και άλλες χελώνες. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 100 εκατοστά και να έχουν βάρος έως 90 κιλά.