Το ιδανικό σενάριο για τον Φατίχ Τερίμ στις Σέρρες ήταν μία εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού χωρίς απώλειες ενόψει του πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Όπως δηλαδή και συνέβη χάρη στο 3-0 για την 22η αγωνιστική της Super League.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» προχώρησε στο αναμενόμενο ροτέισον, χρησιμοποίησε τον Σπόραρ βασικό και είδε τον Βέρμπιτς να δίνει προβάδισμα με κεφαλιά στο 9′, σε φάση πάντως που ο Πανσερραϊκός διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ.

Το γρήγορο γκολ πάντως μέτρησε και βοήθησε τους «πράσινους» να επιβάλουν τον ρυθμό τους χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Το έργο έγινε ακόμα ευκολότερο στο 31′ όταν ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0. Ο Μπερνάρ έκλεψε από τον Θυμιάνη και τροφοδότησε τον Παλάσιος, ο οποίος πέρασε τον αμυντικό των Σερραίων και πλάσαρε εύστοχα τον Χοβάν.

Δοκάρι ο Πανσερραϊκός, τρίτο γκολ ο Παναθηναϊκός

Η πρώτη σοβαρή αντίδραση του Πανσερραϊκού ήρθε λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Μετά την εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της μπάλας, ο Ντανκερλούι εξαπέλυσε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο άνοιξε κι αμφότερες οι ομάδες βρήκαν κενούς χώρους για να απειλήσουν. Το έκαναν οι φιλοξενούμενοι σε αρκετές περιπτώσεις, το έκανε και ο Πανσερραϊκός που ήθελε το γκολ για να μπει ξανά στο παιχνίδι και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Σημαντική η ευκαιρία του 71′ με τον Σοφιανό να χάνει ευκαιρία μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Στις καθυστερήσεις ο Γερεμέγεφ βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, καθώς η μπάλα βρήκε πάνω του σε σουτ του Μαντσίνι, και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Πλέον οι «πράσινοι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην Τούμπα για τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Τετάρτη.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης, Διαμαντής, Στάικος (84′ Γούλερι), Ουεντραόγκο (46′ Πεταυράκης), Μορέιρα, Ουάρντα, Τομάς, Άλεκσιτς (69′ Μπέτανκορ)

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ούγκο, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ, Βιλένα (89′ Μαντσίνι), Ζέκα, Παλάσιος (84′ Λημνιός), Βέρμπιτς (59′ Κώτσιρας), Μπερνάρ (84′ Σένκεφελντ), Σπόραρ (89′ Γερεμέγεφ)