Μπορεί ο Άκης Μάντζιος να φώναζε ότι πρέπει ο Άρης να συγκεντρωθεί στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να αφήσει για την Τρίτη τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, ενδόμυχα όμως όλοι είχαν αλλού το μυαλό τους. Και οι παίκτες του αλλά και οι αντίπαλοί του, που βολεύτηκαν εν τέλει με το 0-0.

Λίγο οι αλλαγές του Μάντζιου, καθώς παρέταξε την ομάδα του με πολλές «ρεζέρβες», λίγο το Κύπελλο, λίγο το άγχος του ΠΑΣ Γιάννινα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση και δεν έπαιρνε το ρίσκο να επιτεθεί με πολλούς παίκτες οδήγησαν σε ένα από τα χειρότερα ματς του πρωταθλήματος, χωρίς ευκαιρίες, φάσεις, ενδιαφέρον και πάρα πολλά λάθη.

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας σε συντριπτικό επίπεδο κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, αλλά ήταν ανούσιος με μόλις τέσσερις τελικές. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δώσει χώρο και περίμενε χωρίς ν’ απειλεί.

Με την εικόνα αυτή, ο Μάντζιος έριξε στο δεύτερο ημίχρονο τους Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ αντί των Φετφατζίδη και Μπένετ, αλλά ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού. Ακολούθησαν οι Βέλεθ – Μάνου Γκαρθία και μόνο τότε η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρχισε να ανεβαίνει.

Ο Μάντζιος έριξε στο ματς και τον Μορόν, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έπαιρνε απόφαση να βγει πιο μπροστά, δείχνοντας να προτιμά τη σιγουριά ενός βαθμού κι όταν ο Άρης ζωντάνεψε είχε πλέον ξεμείνει από χρόνο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Νάγκι, Κιάκος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Ριένστρα, Τζίνο, Λιάσος, Τούτου, Παμλίδης, Ροσέρο (86′ Ντεμίρ), Κόντε (63′ Λεό)

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φατόρε, Τζούρασεκ (57′ Γκαρθία), Ντουκουρέ (57′ Βέλεθ), Σαβέριο (72′ Μορόν), Φετφατζίδης (46′ Νταρίντα), Μπένετ (46′ Σουλεϊμάνοφ), Σαμόρα