Καταιγιστική ήταν η Εθνική πόλο των γυναικών στο νοκ άουτ παιχνίδι με το Καζακστάν για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, καθώς. επιβλήθηκε με 24-5 και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Το παιχνίδι απέκτησε εξ αρχής πολύ γρήγορο ρυθμό, με την Ελλάδα να μην αφήνει περιθώρια στην αντίπαλό της. Με οκτώ γκολ από την πρώτη περίοδο είχε ήδη έγινε ξεκάθαρο το πώς θα κυλήσει η αναμέτρηση, με αποτέλεσμα το 12-2 στα μισά της.

Το Καζακστάν έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτρια λιγότερη στην τρίτη περίοδο, μετά την αποβολή χωρίς αντικατάσταση της Χριτάνκοβα για βιαιοπραγία. Υπό αυτές τις συνθήκες λογικό ήταν η Εθνική να μην απειληθεί στο ελάχιστο και να τελειώσει άνετα τη δουλειά με άλλα επτά γκολ στην τέταρτη.

Στόχος της Ελλάδας πλέον μία θέση στην τετράδα της διοργάνωσης έπειτα από 13 χρόνια. Στον προημιτελικό της ερχόμενης Δευτέρας (12/2, 19:30) το σύνολο της Αλεξίας Καμμένου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, η οποία είχε καταλάβει την πρώτη θέση του Δ’ ομίλου με 3/3.

Τη «σετερόζα» η Εθνική την είχε νικήσει στον μικρό τελικό του πρόσφατου Ευρωπαϊκού, όταν κι εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα οκτάλεπτα: 2-8, 0-4, 1-5, 2-7

Καζακστάν: Κολεσνιτσένκο, Ποτσίνοκ, Γκλούκοβα, Κάπλουν 1, Ραχμάνοβα, Νοβίκοβα 1, Ρούντνεβα, Χριτάνκοβα, Μίρσινα 1, Τσόι 1, Μαρτινένκο, Ντρουζίνινα, Βορόντσοβα 1.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη 3, Νίνου 4, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη 2, Τριχά 2.