Ηλιόλουστη θα είναι η σημερινή Παρασκευή, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 20 βαθμούς Κελσίου, όπως και το Σάββατο. Από την καλοκαιρία όμως θα περάσουμε σε πολλές βροχές την Κυριακή 11/2 και σε αλλαγή του σκηνικού του καιρού, που θα περιλαμβάνει και την Αττική.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της δημόσιας τηλεόρασης, Παναγιώτη Γιαννόπουλο την Κυριακή θα ξεκινήσει η αλλαγή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με τις βροχές και τις καταιγίδες να ξεκινούν από τη δυτική Ελλάδα (πρώτα στο βόρειο Ιόνιο) από το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Πολλή βροχή θα πέσει και τη Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα και το ξημέρωμα της Δευτέρας θα πέσουν καταιγίδες και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, πιθανόν μικρή.

Μαρουσάκης: Φθινοπωρινό καιρικό μοτίβο

Καταιγίδες, θυελλώδεις νότιους ανέμους και χιόνια σε ψηλά υψόμετρα θα φέρει η αλλαγή του καιρού, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα αν και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο η ημέρα ξεκινά με βροχές – καταιγίδες, βαθμιαία όμως κι εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανοιξιάτικος ο καιρός και αύριο, βαθμιαία όμως και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν συννεφιές και με τους νοτιάδες σιγά σιγά να ενισχύονται» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Από Κυριακή» λέει ο γνωστός μετεωρολόγος «και στη συνέχεια μπαίνουμε σε φθινοπωρινό καιρικό μοτίβο με αρκετές βροχές – καταιγίδες, θυελλώδεις νοτιάδες και χιόνια σε ψηλά βουνά».

Κολυδάς: Θα ήταν λάθος να ονομάζουμε κακοκαιρία την αλλαγή του καιρού

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει ότι ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την ΒΔ Ευρώπη και άλλο την Ιβηρική. Το σύστημα της Ιβηρικής θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Κυριακή και μετά.

«Με αυτό το βίντεο γίνεται κατανοητή η δυσκολία της πρόγνωσης (ειδικά αν δεν έχει φανεί η διαταραχή). Αυτό το διαπιστώνουμε και τώρα που βρισκόμαστε μόλις 3 μέρες πριν ξεκινήσουν οι πολυπόθητες βροχές. Θα ήταν δε «λάθος» αυτήν την αλλαγή αυτή του καιρού, να την ονομάζουμε «κακοκαιρία»» λέει στο Twitter.