Η υπουργική απόφαση που αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων, εκδόθηκε μεν με καθυστέρηση, έχει δε και διάφορα θέματα που μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να δείξει ότι είναι αποφασισμένη να πετύχει εκεί που απέτυχε, δηλαδή στην αντιμετώπιση της βίας έξω από τα γήπεδα λαμβάνει μέτρα υπερβολικά.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, μεταξύ των αμφιλεγόμενων διατάξεων είναι και αυτή που προβλέπει πως κάμερες θα μπαίνουν και στους χώρους που προορίζονται για την εγκατάσταση των συνεργείων τηλεοπτικής μετάδοσης και φιλοξενίας των δημοσιογράφων.

Τέτοιες κάμερες δεν υπάρχουν στους χώρους υπουργείων ή στρατιωτικών επιτελείων που στεγάζουν δημοσιογράφους, αλλά θα υπάρχουν στα γήπεδα. Και όχι εξωτερικά, ήτοι ως μέτρο προληπτικό, αλλά εντός του χώρου, ως μέτρο κατασταλτικό.

Αναμένεται η αντίδραση του ΠΣΑΤ

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η αντίδραση του Διοικητικού Συμβούλιου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για το θέμα, αλλά φαίνεται πως δεν θα περάσει απαρατήρητο. Σε κάθε περίπτωση, υποχρεωτικά δεν θα υπάρχουν κάμερες στους χώρους των ιατρείων, των αποχωρητηρίων, των αποδυτηρίων των αθλητών και των διαιτητών και στα γραφεία Διοίκησης του εκάστοτε γηπέδου.