Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των πέντε πεζοναυτών από τις ΗΠΑ, οι οποίοι αγνοούνταν μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

Το γεγονός σημειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή έξω από το Σαν Ντιέγκο ενόσω πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση. Κατά τη διάρκεια αυτής επικρατούσε σφοδρή χειμερινή καταιγίδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Σώμα Πεζοναυτών ΗΠΑ.

Το ελικόπτερο, ένα CH-53E Super Stallion, συνετρίβη στην Πέιν Βάλεϊ, μια λοφώδη απομακρυσμένη περιοχή ανατολικά της πόλης, την Τρίτη (6/2) το βράδυ. Κατευθυνόταν προς τον αεροπορικό σταθμό των Πεζοναυτών στη Μίραμαρ της Καλιφόρνια.

Τα πτώματα των μελών του πληρώματος βρέθηκαν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν οι Πεζοναύτες και τοπικές αρχές.

«Με βαριά καρδιά και βαθιά λύπη μοιράζομαι (μαζί σας) την απώλεια πέντε εξαίρετων Πεζοναυτών» σημείωσε σε ανακοίνωση ο στρατηγός Μάικλ Μπόργκσουλτε.

Σε ανακοίνωση, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των πέντε πεζοναυτών. Μάλιστα, τόνισε πως ο ίδιος και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν είναι «συγκλονισμένοι από την απώλεια».

Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από την αεροπορική βάση Κριτς στη Νεβάδα, περίπου 60 χλμ. βορειοδυτικά του Λας Βέγκας το βράδυ της Τρίτης και πέταξε με βροχερό καιρό και χιόνι, καθώς κατευθυνόταν δυτικά.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή. Οι Πεζοναύτες ανέφεραν ότι διεξάγεται έρευνα.