Έχει συνηθίσει ν’ αλλάζει πόλεις και ομάδες ο Patrick Beverley, ο οποίος από τη Φιλαντέλφια και τους Sixers μετακόμισε στο Μιλγουόκι και στους Bucks για να γίνει συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τα «ελάφια» έψαχναν εναγωνίως για τον περιφερειακό που θα ενισχύσει στην πρώτη ζώνη άμυνας, δεδομένου ότι Lillard και Beasley αδυνατούν να υπηρετήσουν έναν τέτοιο ρόλο, και τον βρήκαν, την τελευταία ημέρα, στον σκληροτράχηλο πόιντ γκαρντ, ο οποίος στον δρόμο για τα 36 χρόνια του θα ενταχθεί σε έβδομο διαφορετικό οργανισμό.

Ο Beverley είναι ο παίκτης που θ’ αναλάβει αυτομάτως τον καλύτερο γκαρντ της αντιπάλου και -με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα- θα παλέψει λυσσαλέα για να τον εξουδετερώσει. Το 2017 είχε επιλεγεί στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του πρωταθλήματος, την ίδια χρονιά κατάκτησε και το βραβείο του πιο δυναμικού παίκτη, ενώ άλλες δυο φορές ήταν στη δεύτερη αμυντική πεντάδα.

Πολλές μπάλες δεν χρειάζεται στην επίθεση, θα πάρει μονάχα όσα σουτ του αναλογούν κάθε φορά και θα ευστοχήσει περίπου στο 1 από τα 3 τρίποντα που θα επιχειρήσει. Πασέρ σούπερ δεν είναι για τη θέση του, αλλά γι’ άλλα πράγματα τον επέλεξαν οι Horst και Rivers σε αυτή τη φάση της χρονιάς. Επίσης έχει συνεργαστεί με αστέρες του σπορ, άρα ξέρει να προσαρμόζεται δίπλα τους.

Πρόκειται για παίκτη που στην αρχή της καριέρας του είχε φορέσει τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού, προτού φτάσει να αγωνιστεί σε 705 παιχνίδια του NBA.

Για να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή οι Bucks έδωσαν στους Sixers τον Cameron Payne. Παράλληλα έστειλαν τον Robin Lopez που δεν βοηθούσε ιδιαίτερα στο Σακραμέντο.