Μία ακόμα εγκατάσταση που φτιάχτηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αρχίζει να μαρτυρά την έλλειψη συντήρησης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Πριν από λίγες ημέρες, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αποκολλήθηκε ένα τμήμα της οροφής του Παγκρήτιου σταδίου.

Στη συνέχεια εξετάστηκε από εναερίτες και εκεί φανερώθηκε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Συνολικά το 1/4 του στεγάστρου θα χρειαστεί να αντικατασταθεί, ενώ θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο σύνολο της μεμβράνης.

Για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη αρκεί να αναφέρουμε πως το τμήμα του στεγάστρου που θα αντικατασταθεί φτάνει τα 1.500 τ.μ., ενώ η μεμβράνη εκτάσεως 6.000 τ.μ.

Το χρονικό των έργων

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για το άνοιγμα του Παγκρήτιου; Αυτό θα γίνει τμηματικά. Αρχικά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις περιμετρικά του σταδίου (όπως το κολυμβητήριο), αλλά και το γυμναστήριο.

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης στο στέγαστρο θα ανοίξει και το υπόλοιπο στάδιο. Υπολογίζεται ότι οι εργασίες θα χρειαστούν περίπου 15 ημέρες για να ολοκληρωθούν.