Σε νέες δηλώσεις, κρατώντας αγκαλιά την μητέρα του, στον απόηχο της υπόθεσης ξεπλύματος μαύρου χρήματος για την οποία κατηγορείται, προχώρησε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Η ηρωίδα είναι αυτή», είπε δείχνοντας τη μητέρα του, «κι όσοι είναι σαν αυτή που ζούνε με 288 ευρώ το μήνα σύνταξη και έχουν 250 ευρώ το μήνα ενοίκιο», συνέχισε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν και εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού στο οποίο διαμένει η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, στις οποίες διακρίνονται πεσμένοι σοβάδες και ζημιές στα ξύλινα παράθυρα.

Γιατί η ιδέα του «Άλλου Ανθρώπου» στην Ιταλία «ναυάγησε»

Το 2017 ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είχε επιχειρήσει να προχωρήσει στην ίδρυση κοινωνικής κουζίνας και στην Ιταλία.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς οι Αρχές της Ιταλίας ξεκαθάρισαν ότι η πρωτοβουλία αυτή χωρίς νομική υπόσταση δεν υφίσταται.

Ο ίδιος μάλιστα ο κ. Πολυχρονόπουλος είχε μιλήσει για αυτό και είχε ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες που είχε στην Ιταλία πολλές φορές, όπως λέει χαρακτηριστικά, να μη ζητήσουν άδεια ούτε αυτοί.

Πιο αναλυτικά ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είχε δηλώσει:

«Εγώ δεν μπορώ να οργανώσω κάτι για την Ιταλία από εδώ, άλλοι το οργανώνουν, δεν το οργάνωσα εγώ, τα παιδιά που με κάλεσαν. Είχαμε πει πολλά, αλλά αυτοί πήγαν και ζήτησαν άδεια, εγώ τους είπα ότι δεν χρειάζεται άδεια, 10.000 φορές το είπα, μαγειρεύουμε για εμάς, δεν χρειάζεται άδεια. Αυτοί επιμέναν στην άδεια. Εγώ φταίω που δεν τους έδωσα να το καταλάβουν, αλλά πόσες φορές να το πω;»

Στη συνέχεια του σχετικού ντοκιμαντέρ ακούγεται να λέει ότι φεύγει δυσαρεστημένος από την Ιταλία αλλά ο «Άλλος Άνθρωπος» θα καταφέρει να βγει από τα σύνορα της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το 2023 είχε μιλήσει στο TEDx και είχε ανακοινώσει πως ο «Άλλος Άνθρωπος» είχε πάει στην Αγγλία και στην Τουρκία.

«Υπάρχουν 22 κοινωνικές κουζίνες, οι τρεις στο εξωτερικό», είχε πει.

Οι βραβεύσεις του «Άλλου Ανθρώπου»

Όσον αφορά τις βραβεύσεις, δεν ήταν μόνο η βράβευση του Κώστα Πολυχρονόπουλου τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο άνθρωπος αυτός είχε βραβευτεί ξανά τόσο μέσα στη Βουλή από τον Κωνσταντίνο Τασούλα τον Γενάρη του ’20, όσο και σε άλλες εκδηλώσεις.

Με προεδρικό διάταγμα τον Ιανουάριο του ’22 η Ελλάδα θα του απονείμει τον «Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος», ενώ θα φτάσει να μιλά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίπλα στον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Έτσι λοιπόν το ελληνικό κράτος άνοιξε τις πόρτες του και βράβευσε μία πρωτοβουλία που ποτέ δεν έχει ελέγξει, που δεν έχει καμία νομική μορφή και που υπάρχει αλλά δεν υπάρχει κατά το επίσημο τυπικό.

«Δεν υπάρχει λόγος να το κάνω ΜΚΟ, να πω ότι υπάρχω για να λέω ότι υπάρχω; Για ποιο λόγο; Εξάλλου λέμε από την αρχή είπαμε, «Ο Άλλος Άνθρωπος» είστε εσείς, δεν είμαι εγώ», είχε δηλώσει ο ίδιος παλιότερα.

Η πρόσφατη διάρρηξη στο αυτοκίνητό του

Στις 10 Ιανουαρίου ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμένο στα social media κάποιες φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται να του έχουν σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου.

Μέσα από το αυτοκίνητο οι διαρρήκτες είχαν πάρει κάποια χαρτιά. Στην ανάρτηση, μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητούσε να του επιστρέψουν το διαβατήριό του και τα χαρτιά του αυτοκινήτου.

«Ήρεμα σας το λέω, σας έχουν καταγράψει οι κάμερες, δεν με πειράζει τίποτα από αυτά που πήρατε, αλλά τα χαρτιά του αυτοκινήτου και το διαβατήριο το καλό που σας θέλω να τα επιστρέψετε μέχρι σήμερα, αλλιώς θα σας βρω όπου και να κρυφτείτε θα σας βρω και θα κοινοποιήσω και τις φάτσες σας».