Νέο δικαστικό μέτωπο άνοιξε με επίκεντρο τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα που είχαν προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και έχουν οδηγήσει υπό την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης στον προθάλαμο του εισαγγελικού γραφείου σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Αυτή τη φορά ο προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, στρέφεται με μήνυση σε βάρος του προέδρου των Σπαρτιατών με το κόμμα των οποίων εξελέγη, εγκαλώντας τον για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς κατάθεσης.

Αφορμή για τη δικαστική διαμάχη που ξέσπασε στην… αυλή του κόμματος αποτέλεσαν όσα είπε από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας σε δημόσιες τοποθετήσεις του περί μεθόδων που παρέπεμπαν σε «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε» στους κόλπους του κόμματός του, ενώ υπήρξαν σαφείς υπαινιγμοί για ανάμειξη Κασιδιάρη στη δράση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, η οποία διενήργησε αυτοπροσώπως την ποινική προκαταρκτική εξέταση, έχει εδώ και καιρό καλέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης τους βουλευτές του κόμματος να δώσουν εξηγήσεις, αλλά η σχετική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Μετά την υποβολή της μήνυσης σε δηλώσεις του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Χ. Κατσιβαρδά, Βασίλης Καπερνάρος τόνισε ότι υπέβαλαν αίτημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καλέσει εκ νέου τον κ. Στίγκα, ωστόσο, το απέρριψε και επισήμανε πως πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει. «Είναι μόνο η αρχή, θα ακολουθήσει χιονοστιβάδα» τόνισε ο κ. Κατσιβαρδάς.