Άρχισε η διαδικτυακή καμπάνια του Πα.Σο.Κ. για το θέμα της στέγασης. Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε ανάρτηση την οποία συνόδευσε με βίντεο στο οποίο ανέλυσε το σχέδιό του για να λυθεί το πρόβλημα.

Επιπρόσθετα στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της Golden Visa και επιτίθεται στην Κυβέρνηση για τη συνέχισή της. Στην ανάρτησή του αναφέρει συγκεκριμένα: «Το στεγαστικό είναι ένα διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα, που επηρεάζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Εξαιτίας της κυβερνητικής αδράνειας, ζούμε πλέον σε μια νέα πραγματικότητα, όπου το δικαίωμα στη στέγαση έχει καταστεί πολυτέλεια για τους πολλούς.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αναδείξει από νωρίς τις ανισορροπίες που δημιουργούνται στην αγορά ακινήτων καθώς και τους κινδύνους που προκαλεί η απουσία στεγαστικής πολιτικής και κυβερνητικών αντανακλαστικών.

Είμαστε εδώ, με συγκεκριμένες προτάσεις και αξιοποιώντας βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Δημιουργούμε λύσεις, που αντιμετωπίζουν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οικογένειες, νέα ζευγάρια και φοιτητές».

Τι αναφέρει στο βίντεο που ανήρτησε

«Η σωρευτική αύξηση των ενοικίων κατά την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν 50%. Το αποτέλεσμα; Πάνω από το 72% των ενοικιαστών δίνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για το ενοίκιο.

Παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση παραμένει θεατής σε μια στεγαστική κρίση με πρωτοφανείς διαστάσεις για την ελληνική κοινωνία. Οικογένειες, νέα ζευγάρια, φοιτητές οδηγούνται σε αδιέξοδο. 

Συνεχίζει πολιτικές όπως αυτή της Golden Visa, βοήθησαν, βεβαίως, την αγορά ακινήτων τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όμως τώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογα προβλήματα, το μέτρο είτε παγώνει είτε καταργείται. 

Συγχρόνως, επιτρέπει να μετατρέπονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε ξενοδοχεία χωρίς τους περιορισμούς, που έθεσαν άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Η ανάπτυξη, που στηρίζεται στον αφελληνισμό της ιδιοκτησίας θα κάνει εκατομμύρια Έλληνες τα επόμενα χρόνια να νιώθουν ξένοι στον τόπο τους. 

Εμείς έχουμε ήδη παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών και μέτρα για την αποκλιμάκωση των ενοικίων. Όπως, βεβαίως, την πλήρη κατάργηση ή αναστολή της Golden Visa. 

Έχουμε χρέος να πάψει το δικαίωμα στην στέγαση να θεωρείται πολυτέλεια για εκατομμύρια Έλληνες στην πατρίδα μας».