Λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνεπεία λοίμωξης από στρεπτόκοκκο έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη μετά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στο 9χρονο κορίτσι που πέθανε εχθές Δευτέρα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Το κορίτσι είχε μεταφερθεί χθες το μεσημέρι από τους γονείς της με συμπτώματα βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και το τεστ που της είχε γίνει βγήκε θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου.

Η κατάσταση της παρουσίασε επιδείνωση μέσα στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κώστας Βαφειάδης.

«Κατέρρευσε ξαφνικά»

Το παιδί, σύμφωνα με τους γονείς, έπαιρνε ήδη αντιβίωση, ωστόσο η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, κατέρρευσε.

«Παρά το ότι έπαιρνε κάποια προφύλαξη από παιδίατρο ιδιώτη, από την Παρασκευή παρουσίαζε επιδείνωση, γι’ αυτό και το μετέφεραν στα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής. Το είδε αμέσως παιδίατρος, έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό, κάναμε μια ακτινογραφία θώρακος την οποία είδα εγώ προσωπικά, και είδα ότι είχε μια πολύ βαριά πνευμονία, βρογχοπνευμονία, διάσπαρτη», λέει ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Ζητήθηκε άμεσα διακομιδή του στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο το παιδί ξαφνικά κατέρρευσε και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

«Δυστυχώς, το παιδί εκεί που φαινόταν ότι ήταν σε μια σχετικά καλή κατάσταση, παρουσίασε έντονη δύσπνοια και καταπληξία. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γιατροί, αναισθησιολόγος έκανε διασωλήνωση, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά δυστυχώς το παιδί δεν ανάνηψε και κατέληξε».