Στο Παρίσι θα βρεθεί στις 15 Φεβρουαρίου το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών όπου υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Γαλλία και της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην UNESCO, σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Ωκεανών (Institut de l’Ocean) της Πανεπιστημιακής Συμμαχίας της Σορβόννης θα ανοίξει διάλογο για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης των θαλάσσιων πόρων, που έχουν οδηγήσει στην «εδαφικοποίηση» της θάλασσας με αποτέλεσμα νέες αυξανόμενες εντάσεις σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα». Βασικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου με τίτλο Thalassa: Από το Αρχιπέλαγος στους Ωκεανούς που θα πραγματοποιηθεί στο Cercle de l’Union Interallié θα είναι η ασφάλεια, τα σύνορα και το διεθνές δίκαιο, με επίκεντρο τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο έως και τη Μέση Ανατολή, στην εμπορική ναυτιλία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, καθώς και στη συνδρομή της θάλασσας στην ανάπτυξη του δυτικού πολιτισμού.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα βρίσκονται οι: Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Πικραμένος, Πρώην Πρωθυπουργός, Γιάννης Πρετεντέρης, Εκδότης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ,  Christophe Prazuck, Διευθυντής του Institut de l’Océan, Alliance Sorbonne Université, Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής Ν.Δ., Aν. Καθ. Διεθνούς Δικαίου Εξωτερικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Pascal Ausseur, Γενικός Διευθυντής, Fondation Méditerranéenne d’Études Stratégiques, Μαρία Δαμανάκη, Σύμβουλος Κλίματος & Θαλάσσιας Πολιτική, Πρώην Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας ΕΕ, Sabine Roux de Bézieux, Πρόεδρος της Fondation de la mer και Philippe Louis-Dreyfus, Πρόεδρος της Louis Dreyfus Armateurs, Γαλλία.