Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα είχε στη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του στο παρκέ αντιμέτωπος με αρκετούς «κινδύνους». Σαν κι αυτόν όμως που βίωσε σε παιδότοπο του Βελιγραδίου όχι. Κι αυτό διότι μετά από λεκτική επίθεση που δέχθηκε από Σέρβο πρώην ποδοσφαιριστή βρέθηκε ν’ απειλείται με ψαλίδι.

Τα σερβικά Μέσα ανέφεραν πως ο δράστης της απρόσμενης αυτής πράξης ήταν ο 37χρονος Νίκολα Πέτκοβιτς με θητεία, μεταξύ άλλων, σε Γκεντσλερμπιρλιγκί, Άιντραχτ Φρακφούρτης, Ερυθρό Αστέρα και Βέστερλο.

Κατά τις μαρτυρίες και το οπτικοακουστικό υλικό, ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός πλησίασε τον Μπιέλιτσα κι άρχισε να τον καθυβρίζει ασύστολα. Ο παλαίμαχος Σέρβος φόργουορντ θέλησε ν’ αποφύγει τον καβγά και απομακρύνθηκε. Ακόμη και τότε πάντως ο Πέτκοβιτς τον ακολούθησε και μ’ ένα ψαλίδι στο χέρι άρχισε να τον απειλεί. Όλα αυτά μάλιστα υπό το βλέμμα αρκετών παιδιών που βρίσκονταν στον χώρο για να διασκεδάσουν.

Η αιτία του συμβάντος άγνωστη. Αν το κίνητρο ήταν οπαδικό, επειδή ο ένας είχε συνδεθεί με την Παρτίζαν κι άλλος με τον Ερυθρό Αστέρα δεν έχει διευκρινιστεί.

Η ασφάλεια του εμπορικού, στο οποίο βρισκόταν ο παιδότοπος, και η αστυνομία φρόντισαν ν’ ακινητοποιήσουν τον δράστη, να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο αρμόδιο τμήμα για τις απαραίτητες διαδικασίες.

Κατά τα τοπικά δημοσιεύματα, ο Πέτκοβιτς ήταν ανέκαθεν ένας οξύθυμος ποδοσφαιριστής που προκαλούσε με τη συμπεριφορά του. Προφανέστατα αυτή τη φορά υπερέβη τα όρια.