Από τον ανακριτή και τα δικαστήρια Πειραιά, ο 78χρονος παππούς, ο οποίος φέρεται να βίαζε την ανήλικη εγγονή του στο Κερατσίνι, οδηγείται στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο 78χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή, για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Στο πλευρό του μάλιστα, ήταν και η μία από τις δύο κόρες του. Εκείνη και τα υπόλοιπα αδέρφια της υπερασπίζονται τον πατέρα τους, και ισχυρίζονται, ότι δεν ισχύουν οι καταγγελίες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το 9χρονο τότε κορίτσι μαζί με τη μητέρα, τη γιαγιά και τον παππού της ζούσαν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ο 78χρονος σε εκείνη την τρυφερή ηλικία φέρεται να ξεκίνησε να τη βιάζει.

Το κορίτσι αποφάσισε να το κρατήσει μυστικό για αρκετά χρόνια, μέχρι που αποφάσισε πριν ένα χρόνο να μιλήσει σε κοντινά της πρόσωπα, αλλά όχι του στενού οικογενειακού κύκλου. Κατά αυτόν τον τρόπο, η μητέρα, ο πατέρας και η γιαγιά πληροφορήθηκαν για τις ενέργειες του 78χρονου.

Ο παππούς της 14χρονης, πλέον, κοπέλας συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφαλείας Κερατσινίου Δραπετσώνας, και αναμένεται να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 78χρονος έρχεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιας πράξης κατ’ εξακολούθηση με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη μεταξύ συγγενών και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η θέση της μητέρας της ανήλικης

Για το γεγονός μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ η μητέρα της ανήλικης, η οποία συνέδεσε και ερμήνευσε κάποιες συμπεριφορές της μικρής μετά την αποτρόπαια ανακάλυψη. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων διαπίστωσε, ότι η αρνητικότητα του παιδιού να περάσει τις διακοπές της μαζί με τον παππού στο χωριό, οφείλεται στον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του. Ωστόσο, φαίνεται να υποστηρίζει, ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Αναλυτικότερα, η μητέρα δήλωσε, «Εμείς σαν γονείς δεν ξέραμε τίποτα. Η κόρη μου το αποκάλυψε στα ξαδέλφια της πριν από ένα χρόνο. Έτσι το μάθαμε. Αυτό γινόταν απ’ όταν το παιδί ήταν 8-9 χρονών. Έβλεπα πως δεν τον απέφευγε, αλλά συχνά μου έφερνε αντιρρήσεις να πηγαίνει στο σπίτι των παππούδων. Η μάνα μου δεν ήξερε τίποτα. Αν ήξερε, θα τον σκότωνε. Από ό,τι είπε το παιδί πήγε να το «χαλάσει», αλλά του ξέφυγε. Το χάιδευε με τα χέρια σε συγκεκριμένα σημεία. Αν την είχε βιάσει θα ήμουν φυλακή τώρα».