Πορείες διαμαρτυρίας κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 05/02, από φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, αντέδρασαν με την κινητοποίησή τους στην εκκένωση της κατάληψης της Νομικής Κομοτηνής, όπου τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, απομάκρυναν άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο και προχώρησαν σε 18 προσαγωγές.

Διαδήλωση υποστήριξης του φοιτητικού κινήματος από φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες στην Αθήνα. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και σωματεία εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν διαδήλωση υποστήριξης του φοιτητικού κινήματος στα Προπύλαια.

Η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς περίπου 700 άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή μέσω της Σταδίου. Μετά τη λήξη των αποψινών κινητοποιήσεων, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Αναφορικά με τις προσαγωγές, πληροφορίες αναφέρουν πως στην Αστυνομική Διεύθυνση θα κρατηθούν 12 από τους 18 προσαχθέντες. Οι 12 κρατούνται με την κατηγορία της Διατάραξης Ομαλής Λειτουργίας Νομικού Προσώπου, και αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Τρίτης, 06/02, στα δικαστήρια Κομοτηνής με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και τις καταλήψεις και προετοιμάζουν νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 08/02.