Δήλωση για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής εξέδωσε ο βουλευτής Κιλκίς και τομεάρχης Παιδείας του ΠαΣοΚ, Στέφανος Παραστατίδης.

Αναλυτικά η δήλωση Παραστατίδη:

«Τα σημερινά γεγονότα στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου είναι απολύτως καταδικαστέα και ανοίγουν επικίνδυνες ατραπούς κοινωνικού αυτοματισμού.

Εν αρχή, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μη διεξαχθεί ο οφειλόμενος διάλογος για την επικείμενη νομοθετική παρέμβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φοιτητές.

Θεωρεί ότι μπορεί να γράφει μόνη της -στα υπόγεια του υπουργείου Παιδείας- τον νόμο για τα πανεπιστήμια χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Εν συνεχεία, η κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από την περαιτέρω όξυνση να μεταφέρει τη συζήτηση από την ουσία των ζητημάτων της επιχειρούμενης «μεταρρύθμισης» και των σοβαρών προβλημάτων συστηματικής υποβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου, στο πεδίο της αντιπαράθεσης γύρω από το θέμα των καταλήψεων.

Η λύση, όμως, δεν βρίσκεται στην καταστολή, ούτε στα κλειστά πανεπιστήμια και σε επιλογές που ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Επιβάλλεται ο ουσιαστικός διάλογος με τους φοιτητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία και την διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων στο πλαίσιο των συνταγματικών προβλέψεων».