Πότε ακριβώς αρχίζει η καρναβαλική περίοδος; Ακριβώς την ημέρα που ολοκληρώνεται η προηγούμενη. Ένας διαχρονικός ύμνος στη χαρά και τη ζωή, που κάθε ταξιδιώτης αξίζει να βιώσει. Γιατί κάθε καρναβάλι, πέρα από ένα πάντρεμα χρωμάτων, φαντασίας, μουσικής και μεταμφιέσεων, αποτελεί επίσης σημαντικό έθιμο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από το κεντρικό αφιέρωμα του νέου μηνιαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «ΔΙΑΚΟΠΕΣ», που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», φιλοδοξώντας να σας ανοίξει την όρεξη για καρναβαλικά ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ανακαλύψτε αυτή την Κυριακή πώς γιορτάζεται ο θεσμός του καρναβαλιού από τις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο και τα κανάλια της Βενετίας (+12 ακόμη προορισμούς ανά τον κόσμο) μέχρι τους στολισμένους δρόμους της βασίλισσας Πάτρας, την υπέροχη Παλιά Πόλη της Ξάνθης, το ατμοσφαιρικό Ρέθυμνο και την -βενετσιάνικης αύρας- Κέρκυρα.

Ένα πληθωρικό 56σελιδο αφιέρωμα που όχι μόνο προσφέρει απλόχερα ταξιδιωτική έμπνευση, αλλά περιλαμβάνει και χρηστικά tips για το τι να δείτε, πού να μείνετε, πού να φάτε και πού να διασκεδάσετε στις ελληνικές καρναβαλικές πόλεις. Πάντα με την προϋπόθεση ότι κάνετε εγκαίρως κράτηση αφού φέτος αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ επισκεπτών.

Ο Φεβρουάριος, ωστόσο, είναι επίσης ο επίσημος μήνας (ένεκα Αγίου Βαλεντίνου) του έρωτα. Για αυτό και, για όσους επιμένουν ελληνικά, στο «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» θα βρείτε ένα αφιέρωμα στα πιο ρομαντικά εστιατόρια σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Αν, από την άλλη, προτιμάτε να γιορτάσετε τον έρωτά σας πιο ταξιδιωτικά, εδώ θα βρείτε τρία love city break 48ωρα αφιερώματά σε Παρίσι, Ρώμη και Εδιμβούργο.

Ένα πληθωρικό τεύχος που επίσης περιλαμβάνει αφιέρωμα στις νέες high tech υπηρεσίες στον χώρο του τουρισμού,  επιλογές διαμονής και εστιατορίων από όλο τον κόσμο και ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στην αναγεννημένη Αλεξανδρούπολη.

Οι «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» κυκλοφορούν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου με το «Βήμα της Κυριακής».