Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις  στην υπόθεση της επίθεσης στο Βοτανικό, με θύμα εναν 34χρονο Αβλανικής καταγωγής, ο οποίος νοσηλεύεται με τραύματα στην κοιλιακή χώρα σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Ραντεβού με κάποιο άλλο άτομο είχε δώσει πιθανότατα ο 34χρονος από την Αλβανία, που στις τέσσερις παρά δέκα τα ξημερώματα δέχτηκε πυροβολισμούς σε ένα παρκάκι επί της οδού Σιδηροκαστρίτου στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κάτι πήγε στραβά στην επικοινωνία τους και ο άλλος άνδρας έβγαλε πιστόλι και τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές. Από την έρευνα που έκαναν στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Γνώριμος των αρχών

Όπως όλα δείχνουν, ο 34χρονος  είναι παλιός γνώριμος των Αρχών. Πιο συγκεκριμένα, το θύμα φαίνεται να είχε μπει στο στόχαστρο αστυνομικών ερευνών για ναρκωτικά και κλοπές. Μάλιστα, το 2019 είχε συλληφθεί για μία υπόθεση ναρκωτικών, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία, που τον εμπλέκουν σε κάποια σοβαρή υπόθεση.

Από τις πρώτες πληροφορίες για το συμβάν στο Βοτανικό, οι δράστες επέβαιναν σε όχημα, που πλησίασε τον 34χρονο και μετά τον πυροβόλησαν σε ένα παρκάκι επί της οδού Σιδηροκάστρου. Το θύμα κατευθύνθηκε αιμόφυρτος μετά την επίθεση με τραύματα στην κοιλιακή χώρα, προς το αυτοκίνητό του. Με το όχημά του μετέβη στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Ιεράς οδού, όπου και ζήτησε βοήθεια.

Ο 34χρονος έλαβε εκεί τις πρώτες βοήθειες από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, και μετέπειτα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται.

Από την έρευνα που έκαναν στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.