Βόμβα εξερράγη στις 24 Ιανουαρίου στον αγωγό ύδρευσης που συνδέει την Σαλαμίνα με την Αίγινα. Αυτό φάνηκε από τις έρευνες που έκαναν οι αρμόδιοι στο σημείο όπου έγινε το χτύπημα των δραστών.

Ο κατασκευαστής του έργου, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ τόνισε: «Πήραμε ένα σκάφος και ξεκινήσαμε από τη Σαλαμίνα και πήγαμε Νότια. Στα 800μ. του αγωγού και σε βάθος 50μ. βρήκαμε ζημιά στην προστασία του αγωγού. Κοιτάξαμε στην περιοχή αλλά δεν είδαμε κάποιο σημάδι στον πυθμένα που να δείχνουν ότι είχε συρθεί κάποια άγκυρα ή είχε έρθει κάποια τράτα. Λόγω της βιαιότητας του περιστατικού το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι πρόκειται για δολιοφθορά».

Τέταρτη δολιοφθορά σε τέσσερα χρόνια στον αγωγό Σαλαμίνας – Αίγινας

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αγωγός που συνδέει την Σαλαμίνα με την Αίγινα γίνεται στόχος δολιοφθοράς. Για την ακρίβεια πρόκειται για την τέταρτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2020 όταν έγινε η πρώτη επίθεση. Τότε το έργο βρισκόταν στα πρώτα στάδια και οι δράστες είχαν ανοίξει τρύπες για να καταστρέψουν τους σωλήνες.

Στη συνέχεια το 2022 είχαμε δύο χτυπήματα στον αγωγό τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022. Τον Μάιο εξερράγη βόμβα ακριβώς δίπλα στον αγωγό, ενώ τον Ιούνιο έσκασε πάνω του με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά.

Έτσι, φτάσαμε στην τέταρτη επίθεση που έγινε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 24 Ιανουαρίου.  Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία από τις έρευνες που έχουν γίνει δεν έχουν οδηγήσει σε κάποια σύλληψη. Οι Αρχές εκτιμούν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται τουλάχιστον ένα άτομο με εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις λόγω του βάθους που τοποθετήθηκε η βόμβα.

Κατέθεσε μήνυση ο Χαρδαλιάς

Για το θέμα ενδιαφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς. Για αυτό το λόγο πήγε την Παρασκευή στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθούν οι υπεύθυνοι. «Δεν θα μείνουμε απλοί θεατές σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός, με συνεχείς δολιοφθορές σε μία κρίσιμη υποδομή, όπως είναι αυτή του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας. 

Η Δικαιοσύνη και το κράτος έχουν τόσο τα μέσα, όσο και τις διαδικασίες, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό που συμβαίνει. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω. Σήμερα, καταθέτουμε τη μηνυτήρια αναφορά και ζητάμε να διερευνηθούν συγκεκριμένα πράγματα. Να γνωρίζουν όλοι -όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν- ότι όλα θα βγουν στο φως» ανέφερε χαρακτηριστικά.