Ετοιμος να μετακομίζει στη Ferrari από τη σεζόν 2025 είναι Λιούις Χάμιλτον, σύμφωνα με το BBC. Μάλιστα, κατά τα ίδια πηγή οι επαφές του επτά φορές πρωταθλητή της F1 με την Scuderia είναι σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η Ferrari θέλει τον Χάμιλτον προκειμένου να πλαισιώσει τον Σαρλ Λεκλέρκ το 2025. Ο Βρετανός πιλότος της F1 έχει συμβόλαιο με την Mercedes και το 2024 και το 2025 ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει όρος που του επιτρέπει να αποχωρήσει πριν την ολοκλήρωσή του εφόσον το επιθυμεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σενάρια για Χάμιλτον και Ferrari έχουν βγει στην επιφάνεια ωστόσο τώρα φαίνεται από όλες τις πηγές ότι υπάρχει η πολυπόθητη συμφωνία.

Μάλιστα, πηγές του BBC αναφέρουν ότι όλα τα μέλη της Mercedes έχουν κληθεί σε σύσκεψη υπό τον επικεφαλής της ομάδας James Allison προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Η μετακίνηση του Χάμιλτον πρόκειται να προκαλέσει «σεισμό» στην F1 ανάλογου μεγέθους με την μετακίνηση του ίδιου στην γερμανική ομάδα το 2013.