Με κενό το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, με απούσα την Ρούλα Πισπιρίγκου, ξεκίνησε σήμερα ο κύκλος των αγορεύσεων των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας οι οποίοι εκπροσωπούν τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη στη δίκη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του προς το πρόσωπο της εισαγγελεως της έδρας, η οποία με την αγόρευση της εισηγήθηκε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου προς το δικαστήριο.

«Δεν έχει κάνεις δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορούμενη. Πληροφορήθηκα ότι από εσάς η ειρωνεία πήγε σύννεφο και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα. Ανέφερε η εισαγγελέας το πρωτοφανές «η Τζωρτζίνα είχε την ατυχία να την έχει μητέρα» είπε ο Αλέξης Κούγιας, συμπληρώνοντας πως η Ρούλα Πισπιρίγκου προτίθεται να προσφύγει στα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση από εισαγγελέα.

«Θα καταγγείλουμε την εισαγγελέα και ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Αρείου Πάγου» είπε ο Αλέξης Κούγιας με την εισαγγελέα να απαντά: «να το κάνετε».

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας υπέβαλλε αίτημα προκειμένου να κατατεθεί η αγόρευση της εισαγγελέως γραπτώς, με το δικαστήριο να απορρίπτει το σχετικό αίτημα.

Οι αγορεύσεις των δικηγόρων του Μάνου Δασκαλάκη

Νωρίτερα την ενοχή της κατηγορουμένης ζήτησε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Δημήτρης Γεωργακόπουλος ,ο οποίος αναφερόμενος στη θανατηφόρα ουσία της κεταμίνης που ανιχνεύθηκε στο παιδί είπε ότι αυτή «είναι υπερδιπλάσια από το μέσο όρο των θανάτων από κεταμίνη», ενώ υπογράμμισε και ότι ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης καταλήγει ότι αιτία θανάτου είναι η δηλητηρίαση από κεταμίνη, την οποία επιβεβαίωσε και στο ακροατήριο.

«Όπως επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι βρέθηκε η κεταμίνη μεταβολισμένη πως δόθηκε εν ζωή» είπε με νόημα ο δικηγόρος.
και συμπλήρωσε: «Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από κατηγορουμένη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι».

Ακολούθησε η αγόρευση του ετέρου δικηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας Δημήτρη Καράμπελα, ο οποίος έκανε λόγο για μια υποδειγματική αποδεικτική διαδικασία κατά την οποία «δοκιμάστηκε» η ελληνική δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για δίκη ιατρικού αντικειμένου και όλοι βγήκαμε σοφότεροι από αυτήν».

Και πρόσθεσε πως «όσο η κατηγορουμένη ήταν μαζί με Δασκαλάκη ήταν καλά. Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Πριν το Καραμανδάνειο, η κατηγορουμένη, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για να τον φέρει πίσω, φτάνει στο έγκλημα. Έστω από σπόντα τα καταφέρνει» είπε μεταξύ άλλων ζητώντας να καταδικαστεί για τις πράξεις που κατηγορείται.

Η σκυτάλη των αγορεύσεων θα περάσει στην επόμενη συνεδρίαση στον υπερασπιστή της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια.