Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και να μην ισορροπεί στα δυο του πόδια. Απέναντι σε κάθε προσπάθεια συσπείρωσης στέκονται δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις που εξ ορισμού ρίχνουν νερό στον μύλο της αμφιβολίας για το παρόν και το μέλλον της παράταξης.

Απαρατήρητες δεν είναι δυνατόν να περάσουν οι δηλώσεις (στο διαδικτυακό κανάλι της Ναυτεμπορικής) του Νίκου Παππά, ο οποίος κατέχει διπλή αρμοδιότητα. Και τον ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου επιτελεί και τομεάρχης Οικονομικών έχει οριστεί από τον πρόεδρο του κόμματος.

Μεταξύ άλλων το στέλεχος που βοήθησε πολύ τον Στ. Κασσελάκη στην εκλογή του, στηρίζοντάς τον ανοικτά στον β’ γύρο τις εσωκομματικής διαδικασίας του περασμένου Σεπτεμβρίου έναντι της Έφης Αχτσιόλου, αναγνώρισε σε μια απόπειρα αυτοκριτικής πως «δεν θα κοροϊδευόμαστε» παρασυρμένοι από την κυβερνητική φθορά της Νέας Δημοκρατίας. Διότι, κατά τον Νίκο Παππά, αυτή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη «αν υπήρχε μια εναλλακτική που να μπορέσει ο κόσμος να την προβάλει ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής. Κι αυτό δεν το έχουμε καταφέρει».

Κατά τον πρώην υπουργό «χρειάζεται η αξιοποίηση όλων των στελεχών, χρειάζεται η οργανωμένη εξωστρέφεια, χρειάζεται η ιεράρχηση στα μέτωπα τα οποία ανοίγουμε». Άρα, αφήνει να εννοηθεί πως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μέχρι τώρα, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που απαιτούν οι διαμορφωμένες συνθήκες.

Όσο μάλιστα τα δημοσκοπικά ευρήματα παραμένουν χαμηλά τόσο θα παραμένει ανοικτό το θέμα της ηγεσίας την επομένη των Ευρωεκλογών, με δεδομένο ότι «είναι μια πολιτική μάχη» και από την έκβασή τους «όλοι μας κρινόμαστε».

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Ολοφάνερα ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε ανοικτά ενοχλημένος με τη στρατηγική και τη στόχευση που έχουν υιοθετηθεί από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα προβάλλοντας -με τον τρόπο που επέλεξε- τις ενστάσεις του.

Προφανώς πρόκειται για απορίες που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συζητήσει ήδη με άλλα στελέχη της πρώτης γραμμής και θα θέσει εκ νέου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία συνέρχεται εκ νέου σήμερα Πέμπτη (1/2) προκειμένου να καταγράψει την ατζέντα με τις επόμενες κινήσεις που απαιτούνται να γίνουν άμεσα.