Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ διχασμένος ή όχι; Περνάει άλλη μια εσωκομματική κρίση μετά από εκείνη του Οκτωβρίου; Αμφισβητείται από τα πρωτοκλασάτα στελέχη ο Στέφανος Κασσελάκης;

Ο Παύλος Πολάκης, εμφανώς εκνευρισμένος με την «πολιορκία» των δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία της παράταξης, αντέδρασε με δικές του ερωτήσεις στο αν έχει έρθει σε οριστική ρήξη με τον πρόεδρο.

«Γιατί δεν με ρωτάτε για τον Άδωνι που απολύει σήμερα 6.000 εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις από τα νοσοκομεία; Γιατί δεν με ρωτάτε γι’ αυτό; Γιατί δεν με ρωτάτε για την κυρία που είναι στον Άγιο Σάββα, η οποία απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος;», αποκρίθηκε ρητορικά ο υπερτομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδοντας τις διαρροές που είχαν προηγηθεί μέσα στην ημέρα.

«Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει ο οποιοσδήποτε συνάδελφός σας που διεκδικεί μάλλον το Όσκαρ ηλιθιότητας; Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό το πράγμα; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε δηλαδή; Θα του έρχεται κάποιου στην κεφαλή κάτι, θα το πετά και πρέπει να διαψεύδουμε; αναρωτήθηκε διαδοχικά ο κ. Πολάκης.

«Αν ήμουν εγώ υπουργός, θα είχατε κρεμαστεί από τα κάγκελα του αεροδρομίου και θα λέγατε ότι ο Πολάκης έχει αφήσει χωρίς ελικόπτερο τη Σύρο»

Επανήλθε δε άμεσα στα ζητήματα του ΕΣΥ ρωτώντας ξανά: «Γιατί δεν με ρωτάτε ότι στη Σύρο είναι έξι μήνες η βάση αεροδιακομιδών; Γιατί δεν το κάνετε πρώτο θέμα αυτό;»

Υποστήριξε μάλιστα πως «αν ήμουν εγώ υπουργός, θα είχατε πάει στη Σύρο, θα είχατε κρεμαστεί από τα κάγκελα του αεροδρομίου και θα λέγατε ότι ο Πολάκης έχει αφήσει χωρίς ελικόπτερο τη Σύρο. Γιατί δεν πάτε να το κάνετε τώρα; Έξι μήνες είναι».

Απόρησε επίσης που «δεν κάνετε πρώτο θέμα τη διάψευση του κ. Μητσοτάκη που έλεγε μέσα στη Βουλή οικτίροντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι ‘όχι είναι ψέμα, δεν θα πάρει η Τουρκία F-16’. Και τώρα φαίνεται ότι θα μπει και στο πρόγραμμα για τα F-35».

«Με βάση την ενημέρωση που έκανε ο κ. Δένδιας ακόμα δεν ξέρουμε πόσα θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, τι οπλισμό θα έχουν, με τι θα πάρουν κι εδώ κάποιοι το παίζουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά;», κατέληξε ο βουλευτής Χανιών προτού περάσει την πόρτα εισόδου και ανέβει πάνω για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.