Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταβεί στην Τουρκία στις 12 Φεβρουαρίου προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.

Επιπλέον, μετά από αυτή τη σημαντική συνάντηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στις 14 Φεβρουαρίου στην Αίγυπτο. Θα είναι η πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μετά το 2013. Στην ατζέντα της συνάντησης, του Τούρκου προέδρου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Παράλληλα, αναμένεται να συζητήσουν και για τους τρόπους, που μπορεί να επέλθει η λήξη του πολέμου.

Η συνάντηση των δύο ανδρών δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως, αλλά προέρχεται από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στο Blooomberg.

Επιπρόσθετα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι προβλέπεται να συζητήσουν και για την ενίσχυση του εμπορίου και τον καθορισμό των ορίων θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται, ότι για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων έγινε πέρυσι τον Ιούλιο ένα σημαντικό βήμα, όταν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών ανακοίνωσαν ότι οι διπλωματικές σχέσεις αναβαθμίστηκαν και πάλι στο επίπεδο του πρεσβευτή