Οι ημιτελικοί του 2024 Greek Community Cup πραγματοποιήθηκαν χθες, 30 Ιανουαρίου, με πάθος, δεξιοτεχνία και αμείλικτη αποφασιστικότητα, δίνοντας τους θεατές ένα μοναδικό θέαμα. Μετά τις έντονες αναμετρήσεις, όλα είναι έτοιμα για έναν αξέχαστο τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου.

Σε μια συναρπαστική αναμέτρηση, η Kingston City FC εξασφάλισε μια θέση στον τελικό, επικρατώντας της Malvern City FC. Μετά την ισοπαλία 1-1 στην κανονική διάρκεια αγώνα, ακολούθησαν τα πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.

Η Malvern City σκόραρε πρώτη αμέσως με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και ηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού μέχρι και τα τελευταία λεπτά του ρολογιού, όπου η Kingston εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και ισοφάρισε. Διατηρώντας την ψυχραιμία τους, οι παίκτες της Kingston βρήκαν τα δίχτυα του αντιπάλου και στα πέντε πέναλτι τους εξασφαλίζοντας μια δύσκολη νίκη με 6-4 και καταφέρνοντας να κλειδώσουν την πρόκληση τους στον τελικό.

Ο κ. Κώστας Ταγκαλάκης, ο προπονητής της Kingston FC, επαίνεσε τους παίκτες της ομάδας του, λέγοντας: «Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να παίξουμε στους τελικούς του φετινού πρωταθλήματος. Είμαι απίστευτα περήφανος για την ομάδα μου που κατάφεραν να υπερισχύσουν και να εξασφαλίσουν τη νίκη. Επίσης θέλω να συγχαρώ ην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) για τη διοργάνωση μιας τόσο υπέροχης εκδήλωσης και περιμένουμε με ανυπομονησία τον τελικό της Κυριακής».

Στη δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας, η Heidelberg United FC πήρε αρχικά το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, όμως η Oakleigh Cannons FC, δεν άργησε να αντεπιτεθεί με τρία διαδοχικά γκολ σφραγίζοντας το τελικό σκορ του 3-1.

Η Oakleigh Cannons FC είναι η μόνη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, η οποία κέρδισε όλα τα παιχνίδια της και καθιερώθηκε ως το φαβορί ενόψει του τελικού με την Kingston.

Ο κ. Μιχάλης Καραμήτος, Αντιπρόεδρος της ΕΚΜ, συνόψισε το τουρνουά μέχρι στιγμή, δηλώνοντας, «Το επίπεδο του ποδοσφαίρου φέτος είναι εξαιρετικό και η συμμετοχή της ποδοσφαιρόφιλων και της παροικίας είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα άτομα που έχουν έρθει και έχουν υποστηρίξει το τουρνουά. Ήταν ένα υπέροχο θέαμα για όλους τους εμπλεκόμενους και περιμένω με ανυπομονησία έναν συναρπαστικό τελικό».

Ο Δρ. Δημήτρης Μποσινάκης, Αντιπρόεδρος της ΕΚΜ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του τουρνουά δηλώνοντας, «Η ενέργεια και ο αθλητισμός των παικτών στο φετινό πρωτάθλημα αποτελεί πραγματικά πηγή έμπνευσης. Το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν οι ομάδες ενσαρκώνει το πνεύμα της ομαδικότητας αλλά και της ίδιας μα της κοινότητας. Το 2024 Greek Community Cup δεν αναδεικνύει μόνο το ταλέντο των νέων μας, αλλά βοηθάει στην ενίσχυση των δεσμών εντός της κοινότητάς μας».

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Kingston City FC και την Oakleigh Cannons FC, καθώς ετοιμάζονται να αναμετρηθούν για τον τίτλο του πρωταθλήματος και το χρηματικό έπαθλο. Με τις δύο ομάδες να επιδεικνύουν άρτιες ποδοσφαιρικές δεξιότητες και αποφασιστικότητα, η αναμέτρηση της Κυριακής υπόσχεται να είναι ένα συναρπαστική φινάλε του τουρνουά.

Η ώρα διεξαγωγής του αγώνα αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Λόγω των προβλεπόμενων καιρικών συνθηκών, ακολουθώντας τους κανονισμούς της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Αν χάσατε τη δράση, μπορείτε να δείτε ολόκληρους τους αγώνες στο κανάλι μας στο YouTube:

Για το πρόγραμμα του τουρνουά, επισκεφτείτε τη σελίδα 

Για όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά, επισκεφτείτε τις σελίδες

Σχετικά με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, που ιδρύθηκε το 1897, είναι ένας εξέχων οργανισμός, αφιερωμένος στην προώθηση και τη διατήρηση της ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού και κληρονομιάς στην Αυστραλία. Μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Κοινότητα στοχεύει να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των Ελληνοαυστραλών και του πλούσιου πολιτιστικού τους υπόβαθρου.